Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/12/2022 09:06:56 - 22/12/2022 09:06:56 - 664 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Kulübü işbirliği ile 18 Aralık 2022 Pazar günü saat 18.00'da Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi etkinliği düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet TEMELCİ, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ ve akademik, idari personel ile öğrencilerimiz katılım sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ, Üniversitemizin uluslararası öğrenci sayısının her geçen gün arttığını, bundan sonra da oryantasyon ve kültür etkinliklerine ağırlık vereceklerini ve bu gibi etkinliklerin farklı ülkelerden uluslararası öğrencilerin katılımıyla daha da zenginleşeceğini ifade etti.

Etkinlikte öncelikle Türkmenistan, Endonezya, Azerbaycan ve Afganistan’ın yerel yemekleri ile el işleri sergilendi. Daha sonra ise uluslararası öğrencilerimiz tarafından bu ülkelerin yerel dans gösterileri sahneye konuldu. Son olarak ise Türkmenistan, Endonezya, Azerbaycan ve Afganistan’ın geleneksel kıyafetlerini tanıtan bir koreografi sunuldu.

KLU ETKİNLİK ULUSLARARASI

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.