Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/12/2022 14:10:54 - 19/12/2022 14:10:54 - 233 Okunma

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkısıyla organize edilen “Mezun Kürsüsü Aralık 2022” dönemi etkinliklerinin ikinci haftası tamamlandı. Amacı mezun öğrencilerimizi, mevcut öğrencilerimizle buluşturmak, “Kırklareli Üniversitesi Öğrencisi” ve “Kırklareli Üniversitesi Mezunu” kimliklerinin sağlamlaşmasına katkıda bulunmak olan Mezun Kürsüsü etkinlikleri kapsamında Aralık ayı boyunca 61 mezunumuz 32 etkinlikle öğrencilerimizle buluşacaktır. Organizasyonun ikinci haftasında düzenlenen bazı etkinliklere dair ayrıntılar aşağıda belirtilmiştir.

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Yapı Denetimi Programı Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinasyonunda akademik birimlerimizin katkısıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 etkinlikleri kapsamında Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Yapı Denetimi Programı mezunları 13 Aralık 2022 tarihinde öğrencilerimizle buluştu. Mezunlarımızdan; AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nden Erkan CEYLAN ve İzmir Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden Bektaş GENÇOĞLU çevrimiçi olarak, MTY Yapı Denetimi Şirketi’nden Kerim UÇAR ve Çağla ÇUĞUŞ ise yüz yüze olarak etkinliğe katıldı. Programa Öğr. Gör. Bülent TOPBAŞLI ve bölümümüz öğrencileri katılım gösterirken etkinliğin moderatörlüğünü ise Öğr. Gör. Can DEMİREL üstlendi. 

Mezunlarımız hem öğrencilikleri sırasındaki, hem de mezuniyet sonrası tecrübelerinden bahsedip staj yerlerinin iş hayatları için önemini vurgulayarak öğrencilerimize tavsiyeler verdiler.  Mevcut öğrencilerimizin mezun öğrencilerimize yönelttiği soruların ardından söyleşi sona erdi.

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Programı Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen "Mezun Kürsüsü Aralık 2022” etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 2014 mezunu Aslı DENİZCİ (Kaya Plastik Branda San. Tic. AŞ. İnsan Kaynakları Uzmanı), 2015 mezunları Aykut CANLISOY (Fatih Kıral Mobilya İnsan Kaynakları Uzmanı) ve Zeynep BÜYÜKKORKMAZ (Koton Mağazacılık Tekstil AŞ. İnsan Kaynakları İş Ortağı) 14 Aralık 2022 tarihinde mevcut öğrencilerimizle buluştu.

Mezun öğrencilerimiz, çalışma hayatına dair yaşadıkları tecrübeleri öğrencilerimize aktardılar. İnsan Kaynakları alanında çalışacak olan öğrencileri neler beklediğini aktaran katılımcılar, işe alım ve yerleştirme, eğitim, bordrolama ve özlük işleri ile ilgili fonksiyonların uygulamada daha çok karşılarına çıktığını dile getirdiler.  Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen etkinlikte, öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren mezunlarımıza daha sonra Bölüm Başkanı ve etkinliğin moderatörü Öğr. Gör. Erkan BİLGE tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 etkinlikleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü 2018 mezunu Arş. Gör. Furkan ALP ve 2019 mezunu Arş. Gör.  Elif Sena KAMBUR 14 Aralık 2022 tarihinde mevcut öğrencilerimizle buluştu. ALP ve KAMBUR, öğrencilerimize çalışma hayatıyla ilgili tecrübelerini aktardı. Sağlık Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra akademik hayatları ile ilgili yolculuklarını anlatan ve deneyimlerini paylaşan Alp ve Kambur 'a etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Yeliz MERCAN tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet göstermekte olan Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkısıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 etkinlikleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2016 mezunu ve hâlihazırda İşletme Anabilim Dalı’nda doktora öğrencisi olan Begüm DOLAŞKAN 15 Aralık 2022 tarihinde bölümümüz öğretim üyeleri, fakültemiz idari personeli ve öğrencilerimizle buluştu.

DOLAŞKAN, hem çalışma hayatıyla ilgili tecrübelerini hem de yeni başladığı doktora süreci ile ilgili yaşadıklarını aktardığı konuşmasında, lisans döneminde katıldığı akademi dışı gönüllü faaliyetlerin ve eğitimlerin sosyal ağ oluşturma ile kişisel becerileri geliştirmedeki pozitif etkisinden bahsetti. Akademik kariyeri arzulayan öğrencilerin kişilikleri ve ilgi alanlarıyla uyumu gözeterek plan yapmaları gerektiğinin altını çizen DOLAŞKAN, lisans döneminin hayatının en güzel dönemi olduğunu ve değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı. DOLAŞKAN’a etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Sibel TOKATLIOĞLU tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 Etkinlikleri kapsamında 14 Aralık 2022 tarihinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü mezun öğrencilerimizden Yapı Kredi Bireysel Portföy Yöneticisi Ömer Erdi YETKİN, Deutsche Bank Opretion Analyst Mehmet DARENDE ve Finans ve Bankacılık Yüksek Lisans programı mezunu BDDK Uzman Yardımcısı Kübra Yılmaz öğrencilerimizle buluştu.

Doç. Dr. Berna AK BİNGÜL moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik Fakülte öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Cem BERK, Doç. Dr. Süleyman KALE, Dr. Öğr. Üyesi Fatih KAYHAN, Dr. Öğr. Üyesi Emre ÇEVİK,  Dr. Öğr. Üyesi Aslı KESKİN, Arş. Gör. Serkan ÇELİK ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla  çevrimiçi olarak Konferans Salonumuzda gerçekleştirilmiştir.

Mezun öğrencilerimiz, öncelikle kendilerini kısaca tanıttıktan sonra mezuniyet sonrası kariyer planlamalarını ve bu planlama doğrultusunda iş başvuruları, katıldıkları sınav ve mülakatlardan   edindikleri tecrübeleri aktarmışlardır. Finans ve Bankacılık Bölüm mezunlarının kamu ve özel sektör dâhil olmak üzere yerli ve yabancı sermayeli geniş ölçekte çalışabilecekleri prestijli bir çok kurumun olduğunu ifade eden katılımcılardan Ömer Erdi YETKİN neden Yapı Kredi Bankası’nda, Mehmet DARENDE neden Deutsche Bank’ta ve Kübra YILMAZ neden BDDK’da çalışma istediklerini belirterek bu kurumlarda çalışabilmek için sahip olunması gereken yetkinliklerin ne olması gerektiğini ve ilgili sınavlara nasıl hazırlandıklarını öğrencilerimize aktarmışlardır.

Üniversitemizdeki öğrencilikleri sırasında elde ettikleri bilgi ve birikimin gerek iş görüşmelerinde gerekse çalışma hayatına sundukları hizmetlerde temel teşkil ettiğini aktaran mezun öğrenciler yabancı dil eğitimi, SPL lisanslama sınavları ve kişisel gelişim alanında yaptıkları çalışmaların önemini, kariyer hedeflerini öğrencilerimizle paylaştılar. Öğrencilik yıllarının önemini vurgulayan mezunlarımız, hedefe ulaşmak için bu dönemlerin verimli geçirilmesinin kariyer planlamasının ilk adımı olduğuna dikkat çekti. Etkinlik; mezunlarımızın, öğrencilerimizin yönelttiği soruları cevaplamalarıyla sona erdi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 etkinlikleri kapsamında Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü mezun öğrencilerimiz 13 Aralık 2022’de mevcut öğrencilerimizle buluştu.

Dr. Öğr. Üyesi Şerif Dilek moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2021 mezunlarından İncilay Tekin, Hümeyra Güzel, İpek Acar ve Yahya Bayram konuşmacı olarak katıldı. Asset Global Lojistik şirketinde Hava Kargo Operasyon Uzmanı olarak çalışan mezunumuz İncilay Tekin, kendi kariyer hikâyesini ve çalıştığı şirketle ilgili bilgiler paylaştı. Hava taşımacılığının fırsatlarını ve zorluklarını anlatan Tekin, çalışma hayatına girmeden önce öğrencilerimizin kendilerini farklı açılardan geliştirmelerinin öneminden bahsetti. Çalışma hayatıyla ilgili tecrübelerini aktaran Tekin, öğrencilerimize üniversite dönemini iyi değerlendirmelerin önemini vurgulayarak iş hayatının yoğunluğu içerisinde vakit bulmanın zorluklarını dile getirdi. Barsan Global Lojistik (BGL) şirketinde Operasyon Uzman Yardımcısı olarak çalışan mezunlarımız Hümeyra Güzel, İpek Acar ve Yahya Bayram ise kendi kariyer süreçlerini anlattıktan sonra şirket hakkında detaylı bilgiler paylaştılar. BGL’de çalışmakta olan mezunlarımız, ithalat süreçlerinde ve gümrük işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususları detaylı olarak aktardılar. Etkinliğin sonuna doğru mezunlarımız işe başvuru, mülakat deneyimleri ve öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri konusunda bilgi ve tecrübelerini aktardı. Etkinlik; mezunlarımızın, öğrencilerimizin yönelttiği soruları cevaplamalarıyla sona erdi.

Babaeski Meslek Yüksekokulu Çağrı Hizmetleri Programı Mezun - Öğrenci Buluşması

Kariyer Merkezimize bağlı olarak faaliyet gösteren Kırklareli Üniversitesi Mezunlar Ofisi koordinatörlüğünde akademik birimlerimizin katkılarıyla düzenlenen Mezun Kürsüsü Aralık 2022 etkinlikleri kapsamında Babaeski Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı 2020 mezunu Şule AYGÜN, 15 Aralık Perşembe günü MS Teams uygulaması üzerinden mevcut öğrencilerimizle söyleşide buluştu.

Bir yılı aşkın süredir Kırklareli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan AYGÜN, kısaca kendisini tanıttıktan sonra üniversite sınavı sonrasından başlayarak Babaeski Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilik süreci, staj dönemi, KPSS sınavına girişi ve sonrasında eğitim görmüş olduğu alan üzerinden Kırklareli 112 kurumuna alınma sürecinin aşamaları hakkında bilgi verdi. Ardından yapmakta olduğu işin kapsamı ve hayatımızdaki kritik konumunun önemi üzerine deneyimlerini paylaştı.

Okulumuzun mevcut öğrencilerine çeşitli önerilerde de bulunan AYGÜN, öğrencilerimizin sadece derslerle sınırlı kalmayıp, gelişmeleri takip ederek geniş bir genel kültür birikimine de sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı öğrencilerinin yanı sıra farklı programlardan öğrencilerin de ilgi gösterip sorular sorduğu etkinliğe, Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Kemal TAYSI ve Meslek Yüksekokulunun öğretim elemanları da katıldı. Söyleşinin sonunda Şule AYGÜN’e katkılarından dolayı duyulan memnuniyet dile getirilerek “Teşekkür Belgesi” gönderildi.

Mezun Kürsüsü Aralık 2022 kapsamındaki etkinlikler Aralık Ayı boyunca devam edecektir.

KLU KARİYER MEZUN

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.