21/12/2022 11:12:57 - 21/12/2022 11:12:57 - 812 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 92. yıl dönümü münasebetiyle Kırklareli Belediyesi tarafından 20 Aralık 2022 Salı günü düzenlenen törene katıldı.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Barış ERCAN ile Kırklareli Belediyesi Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU çelenklerini sundu.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından kortej eşliğinde Halk Eğitimi Merkezine yüründü.

Kırklareli Belediyesi Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Halk Eğitimi Merkezinde Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930 tarihinde Kırklareli'ne gelişini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın devamında Araştırmacı yazar Hasan ÇALIKUŞU Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişi hakkında slayt eşliğinde sunumunu gerçekleştirdi.

Program, öğrencilerin şiirleri okuması, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesi ve Kırklareli Belediyesinin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

KLU TÖREN ATATÜRK

.