23/12/2022 16:06:42 - 23/12/2022 16:06:42 - 1029 Okunma

Üniversitemiz Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi Türk Müziği Birimi bünyesinde oluşturulan Türk Müziği Personel Korosu tarafından 22 Aralık 2022 Perşembe günü “Türk Halk Müziği Konseri” düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda gerçekleştirilen konsere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR,  İç Denetçi Yıldırım ÇELİK, Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Umut ÜREN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet TEMELCİ, akademik-idari birim yöneticileri, personelimiz ve aileleri katıldı.

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emrullah TÖREN koordinatörlüğünde İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Uğur ALKAN şefliğinde Türk Halk Müziği eserlerini solo ve koro halinde seslendiren topluluk üyeleri müzik ziyafeti yaşattı.

Konserde, Kırklareli Üniversitesi Zeybek Ekibi üyeleri Personel Daire Başkanı V. Bülent YAVUZ, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı V. Caner Yahya BOYAR, Öğrenci İşleri Daire Başkanı V. Utku KIYAR ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kırklareli İl Temsilcisi Hasan Hüseyin ÇİLLİ’nin “Harmandalı Zeybeği” gösterisi ve Kırklareli Üniversitesi Halk Oyunları Ekibinin sergilediği “Karşılama Oyunu” gösterisi büyük beğeni aldı.

KLU KONSER KORO TÜRKİYAT

.