Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/01/2023 12:14:03 - 06/01/2023 12:14:03 - 621 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN 29 Aralık 2022 Perşembe günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı”na katıldı.

Programa, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin NEBATİ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK ve çok sayıda davetli katıldı.

"Türkiye Yüzyılı’nı Gençlerle Yazıyoruz" videosunun izletilmesiyle başlayan programda “1 Milyon İstihdam Projesi”ni anlatan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, ardından pek çok müjdeyi arka arkaya açıkladı.

Konuşmasında bilimin kaleleri olarak gördükleri üniversitelerin rektörlerine, bilim ve teknoloji odaklı olmayan eğitim sisteminin çağı yakalayamayacağını ve hedeflere ulaştıramayacağını hatırlatmak istediğini belirten Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, hükûmete geldiklerinde 76 olan üniversite sayısını 208'e çıkarmalarının önemini vurguladı.

Daha önce her ilde üniversite olmadığını, ancak şimdi tüm illerde üniversite bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, “Bu aynı zamanda şu demek, benim Muşlu, Iğdırlı evladım üniversiteye gireceği zaman İstanbul'a gelebilirse İstanbul'a gelecek, Ankara'ya gelebilirse gelecek, böyle bir şansı yakalama gayreti içindeydi. Ama şimdi durum böyle değil, şimdi benim profesörüm, benim doçentim, doktorum, nereye gidiyor? Iğdır'a, Muş'a Hakkâri’ye gidiyor. Dolayısıyla gencimizin bulunduğu, doğduğu, büyüdüğü ilde üniversitesiyle bir arada yetişmesine yardımcı oluyoruz. Nereden nereye? Bu 'İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır.' İşte biz kendi ilinde, yavrularımıza tahsil edebileceği okullarını hazırlamak suretiyle hamdolsun bugünlere geldik. Medeni olmak, medeniyet bu. Ve ilmi Anadolu'ya, tüm annelerimizin, babalarımızın yavrularına yaygınlaştırmayı hamdolsun biz gerçekleştirdik” dedi.

Programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Milyon İstihdam Projesi kapsamında aldıkları eğitimde başarı kazanan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KLU TCCB PROJE

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.