Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/01/2023 11:33:56 - 10/01/2023 11:33:56 - 589 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Keşan Belediyesi bünyesinde 7 Ocak 2023 Cumartesi günü Batı Trakya Davasının sembol ismi Dr. Sadık AHMET’in isminin Dörtyol Kavşağı’na verilmesi münasebetiyle düzenlenen panele katıldı.

Sadık Ahmet ailesinin hazır bulunduğu panelde, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Gümülcine Başkonsolosu Aykut ÜNAL, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, BBP Başkanı Mustafa DESTİCİ, Batı Trakya’dan İskeçe Müftüsü Mustafa TRAMPA, Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem ASAFOĞLU ve parti yöneticileri, bölgedeki üniversite rektörleri, belediye başkanları ve kaymakamlar yer aldı.

Moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun yaptığı panelde, Batı Trakya Türkleri Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim ŞERİF, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali HÜSEYİNOĞLU, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Saadettin Yağmur GÖMEÇ konuşmalarını gerçekleştirdi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Batı Trakya Türklerinin sembol ismi merhum Dr. Sadık Ahmet'in bugün 76. doğum günü olduğunu hatırlattı ve kendisine Allah'tan rahmet diledi.

Batı Trakya'daki Türklerin mücadelesine sadece bir siyasi parti veya milletvekili olarak değil, tüm Türkiye olarak sahip çıktıklarını anlatan ŞENTOP, "Bütün bir Türkiye olarak, Türkiye'de yaşayan 85 milyon insan olarak Batı Trakya'da yaşayan kardeşlerimizin yanındayız. Onların davasının arkasındayız. Bu, Türkiye'de dönemsel olarak bir sahip çıkma meselesi değildir. Türkiye var olduğu müddetçe, 85 milyon insanımız var olduğu müddetçe, Batı Trakya Türklerinin yanındayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Saat 13.00’da başlayan “Köprülü Kavşak İsim Verme Töreni” gerçekleştirildi.

Tören, TBMM Başkanı Prof Dr. Mustafa ŞENTOP’un Işık Sadık AHMET’e hediye takdimi ve Edirne Valisi Hüseyin Kürşat KIRBIYIK’ın TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a hediye takdimi ile sona erdi.

KLU PANEL ANMA TÖREN

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.