10/02/2023 16:07:11 - 10/02/2023 16:07:11 - 1275 Okunma

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi ile Elbistan ilçesinde 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen ve Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilen deprem sonrası genel hayatı olumsuz yönde etkileyen şartların giderilmesi ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için Üniversitemiz tarafından “Afet Bölgesine Ayni Yardım Kampanyası” başlatıldı.

Yardım kampanyasına destek olmak isteyen akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin ayni yardımlarını bağlı bulundukları Fakültelere, Yüksekokullara veya Meslek Yüksekokullarına; vatandaşlarımızın ise Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi (Otogar Karşısı)’ne teslim etmesi gerekmektedir. Rektörlük Kültür Merkezinde Cumartesi ve Pazar günlerinde de kampanya devam etmektedir.

Görevlilerimiz tarafından tutanak ile teslim alınan yardımlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla deprem bölgelerine ulaştırılmaktadır.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde TBMM Acil Durum Yönetimi Merkezi tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere öncelikli ihtiyaç duyulan malzemelerin listesi:

Su-Ekmek-Hazır Gıda, Çocuk Bezi, Bebek Maması, Biberon, Kadın-Yetişkin Pedi, Elektrikli Isıtıcı, Büyük-Küçük Tüp, Odun-Kömür Sobası, Cep Isıtıcısı, Powerbank, Jeneratör, Cocuk Mont (1-5 Yaş) ve Erişkin Mont, Kadın-Erkek İç Giyim ve Çorap, Kadın-Erkek Ayakkabı, Kadın-Erkek Polar Kadın-Erkek İçlik, Yağmurluk-Panço, Uyku Tulumu-Yastık, Yatak ve Nevresim Takımı, Tek Kullanımlık Tabak-Bardak-Çatal-Kaşık, Tava-Ketıl, Kavurma-Barbunya-Peynir Konserve,  Çay-Kahve, Kaşar-Peynir-Zeytin.

Kampanya Deprem Yardım KLÜ

.