10/02/2023 13:33:32 - 19/02/2023 13:33:32 - 1066 Okunma
  • İvedilikle "Afet Koordinatörlüğü" kurulmuştur. Akabinde birim temsilcileri seçilmiştir.
  • Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yayımlanan "Milli Yas" ilan edilmesine ilişkin genelgenin ardından bayraklar yarıya indirilmiştir.
  • 06.02.2023 tarihinde Üniversitemiz web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında “taziye” ve “geçmiş olsun” mesajı yayınlanmıştır.
  • 06.02.2023 tarihinde AFAD Gönüllüsü olan 40 kişinin Kırklareli’nden İstanbul Havalimanı’na ulaşımı sağlanmıştır.
  • 06.02.2023 tarihinde Üniversitemiz web sayfasında ve sosyal medya hesaplarında Kırklareli Valiliği, AFAD ve Türk Kızılay’ı koordinasyonunda ayrı ayrı olarak başlatılan yardım kampanyasına ilişkin duyurular paylaşılmıştır.
  • Üniversitemiz tarafından afet bölgesinde bulunan öğrencilerimiz ile birebir iletişim kurulmuştur.
  • 10 ilde nüfus kaydı bulunan öğrencilerin verileri 17 akademik birimden temin edilmiştir.
  • Enkaz altında kalan ve hala enkaz altında olan bir öğrencimiz vardır.
  • Enkaz altından çıkartılan 8 öğrencimiz bulunmaktadır.
  • 2 öğrencimiz vefat etmiştir. (Rümeysa YENİCAN-Babaeski MYO; Zeynep NİLİFIRKA-İlahiyat Fakültesi Yeni Mezun)
  • 8 öğrencimizin en az bir yakını enkaz altından çıkartılmıştır.
  • 21 öğrencimizin en az bir yakını vefat etmiştir.
  • 41 öğrencimizin en az bir yakını göçük altındadır.
  • Üniversitemiz afet bölgesinde bulunan uluslararası öğrencilerimiz ile birebir iletişim kurulmuştur.
  • 10 ilde nüfus kaydı bulunan 87 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır. Yabancı uyruklu öğrencilerimizden 36'sına ulaşılmıştır. Ulaşılan öğrencilerin sağlık durumları iyi olup; 36 öğrencinin maddi sıkıntılarının olduğu bildirilmiştir.
  • Üniversitemiz afet bölgesinde nüfus kaydı bulunan akademik personelimiz ile birebir iletişim kurulmuştur.
  • 10 ilde nüfus kaydı bulunan 68 akademik personelimiz aranarak durumları hakkında bilgi alınmıştır.
  • Bir akademik personelimiz Adıyaman’da hala enkaz altındadır.
  • 59 akademik personelimizin kendilerinin ve ailelerinin durumu iyidir.
  • 5 akademik personelimizin akrabalarından vefat edenler vardır.
  • Üniversitemiz tarafından afet bölgesinde nüfus kaydı bulunan idari personelimiz ile birebir iletişim kurulmuştur.
  • 10 ilde nüfus kaydı bulunan 39 idari personelimiz aranarak durumları hakkında bilgi alınmıştır.
  • Ulaşılamayan (telefonunu açmayan) personellerimize ulaşılmak üzere aranmaya devam edilmektedir.
  • İdari personelimizden enkaz altında kalan yoktur.
  • 37 idari personelimizin kendilerinin ve ailelerinin durumu iyidir.
  • 3 idari personelimizin akrabalarından vefat edenler vardır.
  • 4 idari personelimizin ise en az bir yakını göçük altındadır.
  • Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrencilerimiz Kızılay kan bağış kampanyasına yönlendirilmiştir.
  • Kampanya devam etmektedir.
  • Üniversitemiz Afet Koordinatörlüğü öncülüğünde başlatılan Ayni Yardım Kampanyasına ait ilk aracımız 09.02.2023 tarihinde yola çıkmıştır. Rektörlük Kültür Merkezi (Otogar Karşısı) ayni yardım toplama merkezi olarak belirlenmiş olup; Cumartesi ve Pazar günleri de yardımda bulunmak isteyenler için kampanya devam etmektedir.
  • Üniversitemiz bünyesine ait bir adet otobüs Kızılay ekibini deprem bölgesine ulaştırmak üzere yola çıkmıştır.
  • Deprem bölgesinden talep edilen N95 maske ve dezenfektanlar bölgeye ulaştırılmak üzere gönderilmiştir.
  • Üniversitemiz birimlerinden 6 akademik personelimiz gönüllü olarak 10.02.2023 tarihi itibariyle yemek hizmetlerine destek vermek üzere yola çıkmıştır.
KLU DEPREM

.