Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/02/2023 14:39:21 - 22/09/2023 14:39:21 - 512 Okunma

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bölgemizde gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik insan kaynağının ve kapasitesinin geliştirilmesi için ücretsiz eğitim programları başlıyor. 

Kırklareli Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma" programı kapsamında “GIDA” odak alanında ihtisaslaşacak Yükseköğretim Kurumu olarak seçilmiştir. Bu kapsamda bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına, katma değeri yüksek sektörlere yatırım yapılmasına, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine, bölgede rekabet gücü artışına; üretim, tedarik ve pazarlamada teknolojinin etkin kullanımına; istihdam artışına ve markalaşmaya yönelik girişimlere katkı sağlanması amacıyla Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bir dizi proje geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. 

Bu vizyon çerçevesinde; Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelerin insan kaynağının ve kapasitesinin geliştirilmesine yönelik hem teorik hem de uygulamalı eğitim programları hazırlanmıştır. Teorik eğitimler bağlamında Yalın Yönetim, Dijital Dönüşüm, Markalaşma ve Dijital Pazarlama eğitimleri; uygulamalı eğitimler başlığı altında ise Süt Sağım ve Sanitasyon, Hardaliye Üretimi, Peynir Üreticiliği ve Arıcılık sektörüne yönelik eğitimler programları yer alması planlanmaktadır. Gıda odak alanında faaliyet gösteren çiftçiler, imalatçılar, küçük ve orta ölçekli işletmelerde ve kooperatiflerde istihdam edilen personellere yönelik düzenlenecek eğitimler 2023 yılı boyunca devam edecektir.

Bu kapsamda Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Şubat ayında 2 eğitim düzenlenecektir:

1. Yalın Yönetim Eğitimi (20 Şubat 2023) Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız.

Bu eğitimin amacı işletmelerdeki verimlilik arttırma çalışmalarının en etki yöntemlerinden olan yalın üretim yöntemlerini ve yalın yönetim felsefesini tanıtmaktır.

2. Dijital Dönüşüm Eğitimi (27 Şubat 2023) Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için tıklayınız.

Bu eğitimde dijital dönüşüm sürecinde işletmeleri bekleyen fırsat ve tehditler ekseninde dönüşümün işletmelere olan etkilerinin anlatılarak, işletmelerin alması gereken eylemlere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Eğitimlere ilişkin daha detaylı bilgi almak veya 2023 yılı içerisinde düzenlenecek diğer programlardan haberdar olmak için https://sem.klu.edu.tr adresini ziyaret edilebilir, sem@klu.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçilebilir.

Eğitim Gıda

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.