Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/03/2023 14:06:08 - 03/03/2023 14:06:08 - 1486 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, alt yapı ve kurulum çalışmalarına devam edilen “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı”nı 2 Mart 2023 Perşembe günü yerinde inceledi.

Rektörümüze ziyaretinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Cüneyt KOCA ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı İlker TULGA eşlik etti.

Üniversitemizin TR21/22/SOGEB-KLÜ/0001 Numaralı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında desteklenen 1.550.734.00 TL bütçeli “Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı” projesinin uygulama sözleşmesi 27 Eylül 2022 tarihinde imzalanarak kurulumuna başlanmıştı.

Uygulama Mutfağının geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz ŞENGÖRÜR, “Bugün Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı'nı yerinde inceledim. Projenin geldiği noktadan ve gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Uygulama mutfağımızın bölgenin gastronomik değerlerini koruma, tanıtma ve geliştirme açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Kalifiye eleman yetiştiren kurumlarımızdan biri olan Gastronomi Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimizin hem okurken pratik kazanacağı hem de mezuniyet sonrasına en uygun şekilde hazırlanacakları uygulama mutfağı, nitelikli istihdam açığının karşılanmasına destek olacaktır. Bu mutfağın kurulumunda görev alan ve sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı”nda küresel ve yerel yemek kültürü alanlarında periyodik olarak kısa süreli uygulama atölyeleri ve sertifikasyon programları düzenlenmesi gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirilmesi ve bu alanda istihdama katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. 

klu gastronomi mutfak

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.