Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/03/2023 14:44:40 - 13/03/2023 14:44:40 - 544 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün yayın organı olan "Bölgesel Kalkınma Dergisi" için 08.03.2023 tarihinde çevrim içi olarak tertiplenen toplantıya katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Raif CERGİBOZAN ile akademisyenlerin yer aldığı çevrimiçi toplantıda Bölgesel Kalkınma Dergisi Editörü Deniz AKKAHVE tarafından derginin hazırlanışı ve içerik ile ilgili teknik bilgiler verildi.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şunları ifade etti:

“Bir ay önce büyük bir acı yaşadık. Deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Aramızda bulunan kadın akademisyenlerimizin de Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. Bölgesel kalkınma alanında her üniversitenin bölgesine olan katkılarının ortaya konulması ve neler yapılabileceğinin düşünülmesi bakımından bu toplantının çok önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Dergi, çok iddialı bir şekilde yola çıktı. Bu derginin arkasında büyük bir güç ve destek var. Özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Bölgesel Kalkınma Ajansları, derginin desteklenmesi konusunda her türlü katkıyı sunacaklarını ifade ettiler. Bildiğiniz gibi Yükseköğretim Kurulu, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesini başlattı. Biz de Kırklareli Üniversitesi olarak üçüncü çağrı döneminde "Gıda" odak alanı olarak seçilmiştik. Üniversitemizdeki hocalarımızın ve bölgemizdeki hocaların birlikte çalışmalar yaparak bu dergi platformunda yayınlarını göstermelerinin çok önemli olduğu kanısındayım. İnşallah dergi çok güzel hizmetlere vesile olur dileğiyle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Bölgesel Kalkınma Dergisi ile bölgesel kalkınma alanında bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi, ulusal ve uluslararası deneyimlerin ve farklı yaklaşımların paylaşılması yoluyla bu alandaki araştırmaların sayısının ve niteliğinin artırılması amaçlanıyor. Bölgesel kalkınmanın ekonomik, sosyal, mekânsal ve çevresel dinamiklerini tartışan disiplinlere ağırlık veren Dergide; kent ve bölge planlama, ekonomi, sosyal politika ve yönetim temel konu alanlarında bölgesel kalkınma konusuyla doğrudan ilişkili özgün ve bilimsel etiğe uygun, ideolojik kaygılar gütmeyen, literatür zenginliğine sahip bilimsel çalışmalara yer veriliyor. 

klu haber toplantı

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.