Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/03/2023 14:31:36 - 22/09/2023 14:31:36 - 700 Okunma

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından “Gıda Odaklı Eğitimler” kapsamında ilimiz ve bölgemizde arıcık sektörünün yaygınlaşması ve gelişmesi amacıyla 15 Mart 2023 Çarşamba günü Rektörlük Kültür Merkezinde “Temel Arıcılık ve Arı Hastalıkları Semineri” düzenlendi.

Arıcılık sektörünün önde gelen isimlerinden Soner GÜNER ve Yasin KÖYCÜ’nün konuşmacı olarak katıldığı seminerde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taha EĞRİ yer aldı.

Seminerde “Temel Arıcılık” başlığı altında arıcılık sektörüne yeni girmiş arıcı adaylarının neler yapması gerektiği, Bal, Polen ve Propolis üretme yöntemleri, Ülkemizde bulunan arı ırkları ve özellikleri ile arı sokmasına karşı alınabilecek önlemler ve sonrası için yapılması gerekenler anlatıldı. “Arı Hastalıkları” başlığı altında ise hastalıklar ile doğal mücadele yöntemleri, Varooa ve Nosema Hastalıkları için yapılması gerekenler ile arı için yararlı bakteriler hakkında bilgiler verildi.

Seminerin sonunda gerçekleştirilen soru-cevap kısmının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Taha EĞRİ konuşmacılara hediyelerini takdim etmesi ile birlikte seminer sona erdi.

“Gıda Odaklı Eğitimler” kapsamında hem teorik hem de uygulamalı olarak düzenlenecek eğitim programları 2023 yılı boyunca devam edecektir.

Gıda odaklı faaliyet gösteren firma personellerine yönelik 20 Mart 2023 Pazartesi “Markalaşma ve Marka Yönetimi Eğitimi” ve 27 Mart 2023 Pazartesi “Dijital Pazarlama Eğitimi” düzenlenecektir.

klu gıda arıcılık eğitim

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.