Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/03/2023 09:47:30 - 29/03/2023 09:47:30 - 550 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 27 Nisan Pazartesi günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 21. Üst Kurul Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ve TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi ZAFER, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS ile TÜB 5. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY ve TÜB 4. Dönem Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali İhsan MEŞE katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, tüm Türk ve İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı tebrik etti ve “Türkiye maalesef 6 Şubat’ta iki büyük depremle, tarihinde eşi benzeri görülmemiş genişlikte bir alanda ve şiddetle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 ve sonrasında 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 50.000’den fazla vatandaşımızın her birine ayrı ayrı Cenabı Allah'tan Rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yıkıntıların arasından kurtulan ve arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan yaralılarımıza Yüce Rabb'imden acil şifalar niyaz ediyorum. Hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasına 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifalar ve depremden etkilenenlere sabırlar dileyerek başladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri merhum Murat Kamil TIRPANCI’nın vefatı dolayısıyla Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e ve NKÜ ailesine başsağlığı dileklerini ileten Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği Üst Kurulu olarak tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.  ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkemizin geçtiği bu zorlu dönemde Ramazan ayının toplumsal huzurumuzun ve birlikteliğimizin pekişmesine vesile olmasını, İslam âlemine ve insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Deprem hadisesinin yaralarını devletimizin ve milletimizin gücüyle hep birlikte saracağız. Bizler de Trakya Üniversiteler Birliği olarak çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz. Bugün de bunun için bir araya geldik. Alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum."

Toplantıda, TÜB Üyesi Üniversitelerin akreditasyon ve kalite süreçleri değerlendirildi ve bu bağlamda Alt Çalışma Gruplarının işleyişi ele alındı. Bunun yanı sıra, 2023 yılı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumlar, eğitim faaliyetleri, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler üzerinde duruldu.

Toplantı soru, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

KLU TÜB TOPLANTI

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.