Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/04/2023 11:38:37 - 18/04/2023 11:38:37 - 1081 Okunma

Üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şemseddin Sami Erkek Yurdunda ikamet eden depremzede çocuklar ve ailelerine yönelik olarak psikosoyal destek çalışmaları gerçekleştiriyor. Psikosoyal destek çalışmaları kapsamında yapılan etkinliklere 85 çocuk ve 186 veli katılmakta olup yürütülen faaliyetler yoluyla deprem felaketinde yaşanan travmanın etkilerini hafifletmek, uyum ve normalleşme süreçlerine katkı sunmak amaçlanıyor.

24 Mart 2023 Cuma günü başlayan ve sekiz hafta süresince cuma günleri yapılacak etkinlikler kapsamında 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik yüz boyama, dans ve resim çalışmaları; solo test, mikadonun çöpleri, go oyunu, koridor oyunu, soma küpleri ile tetris oyunu gibi strateji oyunlarının yanı sıra kostümlü drama ve sanat etkinlikleri; 7-18 yaş grubu çocuklar için ise, mandala tasarımı etkinliği, “İş birliği” başlıklı grup oyunu ve “Törapatik Hikaye” isimli oyun etkinliği gerçekleştirilecek. Ailelere yönelik olarak ise, “Travmatik Bir Olayın Çocuklar ve Aileler Üzerindeki Etkileri”, “Travmatik Olaylarla Başetme: Aileler İçin Öneriler, Aileler Kendileri İçin Neler Yapabilirler?”, “Travma ve Travma Sonrası Stres Tepkileri” konusunda bilgilendirmeler yapılacak.            

Psikososyal destek çalışmalarında görev alan birimler ve akademisyenler:

Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Cansın CEYLAN; Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Serkan AKTEN, Dr. Öğr. Üyesi Arzu AKAR GENÇER, Dr. Öğr. Üyesi Elifcan CESUR, Dr. Öğr. Üyesi Pelin PEKİNCE, Arş. Gör. Emrullah Can YAVUZ, Arş. Gör. Sinem KARAOĞLU, Arş. Gör. Buket TAN ve bölümde eğitim gören gönüllü lisans öğrencileri; Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Pelin DİKMEN YILDIZ, Arş. Gör. Aslı GÜRTUNCA HANİF ve Arş. Gör. Şeyma RODOP; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünden Öğr. Gör. Elveda KUYUCAK, Öğr. Gör. Mustafa GÜNAYDI ve Öğr. Gör. Beyza Akçay MALÇOK ile bölümde eğitim gören gönüllü ön lisans öğrencileri.

KLU DESTEK ÇALIŞMA

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.