Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/04/2023 17:07:18 - 13/04/2023 17:07:18 - 508 Okunma

Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde kurulan Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) tarafından 12 Mart 2023 Çarşamba günü çevrim içi olarak  “Ortak Üniversiteler Çalıştayı” düzenlendi.

"Ortak Üniversiteler Çalıştayı"nda, Üniversitemiz ve TÜBİTAK-Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) iş birliğinde yürütülen "GADOM Strateji Yol Planı" projesi kapsamında 12 Ekim-17 Kasım 2022 tarihleri arasında; Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Şanlıurfa ve Adana'da düzenlenen çalıştaylarda elde edilen çıktılar değerlendirilerek, hedefler ve stratejilerin belirlenmesi noktasında çalışmalar gerçekleştirildi. 

Çalıştayda bir açılış konuşması yapan GADOM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni tanıttı. Tarım, gıda ve hayvancılıkta yeni teknolojilerin kullanılmasını temin etmek ve insanlarımızın yeterli, sağlıklı, güvenilir ve besleyici gıdaya, fiziksel ve ekonomik bakımdan sürekli erişebilmelerini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden ASLAN, “Gıda arzı güvenliği dediğimizde çok daha geniş bir konudan bahsediyoruz. Biz, buna ekseriyetle dijital perspektifle yaklaşacağımızı ifade ediyoruz. Tarım, gıda ve hayvancılıkta dünyadaki gelişmeleri takip ederek ve süreçleri analiz ederek sağlam bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.

TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Uzman Araştırmacı Merve SEFA ise, GADOM Strateji Yol Planı Projesi’nin tanıtımını gerçekleştirerek DEMETER Projesi, Geleceğin Tarım Tekniklerinde Yapay Zeka Teknolojisi, Görüntü İşleme Uygulaması ve Blokzincir Uygulaması hakkında bilgiler verdi.

Çalıştay etkinliği, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi , Burdur Mehmet Akif Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesindeki akademisyenlerin bir araya gelerek elde edilen verilerin değerlendirilmesi ve fikir alışverişlerinin yapılması ile sona erdi.

KLÜ GADOM TÜSSİDE ÇALIŞTAY

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.