18/04/2023 16:16:48 - 18/04/2023 16:07:35 - 478 Okunma

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşma faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz ve Üniversitemiz koordinatörlüğünde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile kurulan Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) üyeliğine kabul edildi.

TÜGİP, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (https://tugip.org.tr/); gıda sektöründeki 50 yıllık tecrübesiyle bilimsel başarı için kesintisiz çaba sarf eden TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri, gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünü artırmak üzere kurulmuştur

Gıda ve içecek sektöründe yer alan tüm aktörler için bir iletişim ağı ve kümelenme platformu oluşturmayı amaçlayan TÜGİP’in temel hedefi, gıda ve içecek sektörü için Ar-Ge ve inovasyonda lider bir platform haline gelmek ve özellikle KOBİ’ler ve girişimler başta olmak üzere Türkiye gıda ve içecek sektörünün bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta yenilikçiliğe dayalı rekabet gücünü birlikte geliştirmeyi başararak artırmaktır.

TÜGİP üyelerine aşağıdaki ayrıcalıkları sağlamaktadır:

• İşbirliği ortakları bulma fırsatı
  • Ortak yarar projelerinde yer alma olanağı
  • Pilot işleme tesislerinin kullanımı
  • Uzman araştırmacılara erişim
  • Özel test ve analiz hizmetleri
  • Firmanızın Ar-Ge ve inovasyon ihtiyaçlarının belirlenmesi
  • İhtiyacınıza özel eğitim ve teknik danışmanlık
  • Ar-Ge ve inovasyon projelerinizi tasarlama ve hayata geçirme desteği
  • Ürün bazında dinamik veri portalına erişim
  • Geliştirilen ürünlerin ve firmanızın görünürlüğünü artırma
  • Ülkemiz gıda inovasyon ve araştırma stratejik ajandasının oluşumunda yer alma fırsatı

TÜGİP, vizyon beyanında da belirttiği üzere, gıda ve içecek sektörünün tüm paydaşlarını dahil eden, dünya çapında tanınan lider bir teknoloji ve inovasyon topluluğu oluşturmayı amaçlamaktadır. TÜGİP, ağ oluşturmada en üst seviyeye ulaşmak için 5 önemli alanda faaliyet yürütmektedir :

• Ortak Strateji Geliştirme: TÜGİP, Türkiye’de gıda sektörünün önümüzdeki üç yıl için araştırma, teknoloji geliştirme ve inovasyon faaliyetlerine yönelik bir yol haritası sunmak üzere Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi (SAYEG) geliştirmiştir. SAYEG, bilim ve teknoloji politikası önceliklerinin geliştirilmesine yardımcı olacak sektörün özel koşullarına ve ihtiyaçlarına öncelik verirken, küresel eğilimleri ve gelecekteki beklentileri dikkate alır.
  • Topluluk Oluşturma: TÜGİP, birlikte geliştirmeyi teşvik etmek için çok aktörlü bir yaklaşıma sahip olup, gücünü üyelerinden alan Türkiye’deki tek Gıda İnovasyon Platformu’dur. TÜGİP Türkiye gıda sektörünün mevcut ihtiyaçlarını dikkate almaktadır ve başarılı bir topluluk oluşturmak için üyelerine çeşitli ayrıcalıklar sağladığı bir üyelik sistemi sunar.
  • Yaygınlaştırma: TÜGİP, Türkiye’deki başlıca bilgi yoğun Gıda-Teknoloji ekosistemi olmak için çalışmaktadır. Bu bağlamda bilimsel ve teknolojik makaleler, gıda sektörü göstergeleri, dijital veri paneli, teknik incelemeler, raporlar ve gıda sektörü ile ilgili diğer bilgileri yayınlar.
  • İletişim ve Etkileşim: TÜGİP’in iletişim stratejisi; Hesap Verebilirlik, Dürüstlük, Tarafsızlık, Birlikte Yaratma ve Gizlilik ilkelerinin üzerine kurulmuştur.
  • Firma ve Ürün Tanıtımları: TÜGİP’in sunduğu hizmetler doğrultusunda üyeler tarafından başlatılan, uygulanan veya tamamlanan faaliyetler ve üyelerin geliştirdiği yenilikçi ürünlerin tanıtımı Platform üzerinden yapılır.
GADOM TÜGİP

.