Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/05/2023 14:25:36 - 02/05/2023 14:25:36 - 651 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan Merkez Yerleşkesi’nde düzenlenen “İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı”na katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle başlayan programda, Hürjet ve Milli Muharebe Uçağı, Atak II Helikopteri ve Anka III Savaş Uçağının tanıtımı gerçekleştirildi.

İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, Milli Muharip Uçağın adının "KAAN" olduğunu açıklayan ERDOĞAN, “Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız, yarın inşallah çok daha yenilerini göreceğiz. Milletimizin asırlardır peşinde koştuğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren de hep peşinde olduğumuz hayalleri birer birer gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kaan’ı birkaç yıl içinde tüm testlerini tamamlayarak, üstün performansıyla Hava Kuvvetlerine teslim edeceklerini duyuran Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, dünyada bu tipte beşinci nesil savaş uçağı üreten beş ülkeden biri olacaklarını dile getirdi.

"Bugün savunma ve havacılık alanında tarihi günlerimizden birini daha yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi, "Artık karada, denizde ve denizaltında, havada, uzayda her alanda varız. Gazi Mustafa Kemal'in 'İstikbal göklerdedir' diyerek işaret ettiği istikbalin sembolü olan neticelere bugün ulaştık. Onun için bugün 'İstikbal' diyoruz."

Programın sonunda Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, alandan ayrılmadan TUSAŞ çalışanlarıyla aile fotoğrafı çektirdi.

KLÜ İSTİKBALİN YÜZYILI TANITIM

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.