Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/05/2023 11:07:30 - 05/05/2023 11:07:30 - 648 Okunma

Üniversitemiz Rektörlüğü ile Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bireysel Gelişimini Destekleme Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin İş Birliği” protokolü imzalandı.

Proje kapsamında Üniversitemiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, Kırklareli ilinde ikamet eden 65 yaş ve üstü bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını ve 0-18 yaş aralığındaki çocukların (bilişsel, dil, fiziksel, sosyal duygusal gelişimsel yetersizliği olup, gelişimsel desteğe ihtiyaç duyan) bütüncül gelişimini desteklemeye yönelik ortak çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştirilecek.

Rektörlük Yönetim Kurulu Odasında 04 Mayıs 2023 Perşembe günü düzenlenen törende iş birliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL tarafından atıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, törende yaptığı konuşmada protokol kapsamında Üniversitemiz bünyesinde bulunan Nesiller Arası Gelişim Merkezinin (NEGEM) aktif yaşlanma destek faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi ile çocukların bireysel gelişiminin desteklenmesinde önemli roller üstleneceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kırklareli Üniversitesi olarak eğitim ve araştırma çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem gösteriyoruz. Paydaşlarımızla beraber ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projelerini yürütüyoruz. Bu kapsamda Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğümüzü kurduk ve sosyal sorumluluk alanında çok güzel işler yaptık.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yürütmüş olduğumuz proje ile Üniversitemize Nesiller Arası Gelişim Merkezini (NEGEM) kazandırdık. “E-Care Open and Distance Education for Palliative Care at Home” başlıklı Avrupa Birliği projemiz ile yaşlı bakımı hakkında müfredat geliştirme çalışmaları yaptık. Bütün bu çalışmalarımız bizi başka bir noktaya getirmiş oldu. Yaşlı Bakımı ve NEGEM Projesinin burada kalmaması devam etmesi gerekiyordu. Elimizdeki altyapı, kazanımlar ve elde ettiğimiz birikimlerin hem toplumla paylaşılması hem de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve onun buradaki temsilcisi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile paylaşılması ve bu hizmetlerin yürütülmesi büyük önem arz ediyor.

Tüm bu çalışmalarımızda Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL Hocamızın büyük gayretleri oldu. Sağlık Bilimleri Fakültemiz bünyesinde bulunan Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sosyal Hizmetler programlarından uzman akademisyenlerimiz tarafından danışmanlık hizmeti sunulacak. İlgili bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimiz ise sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak yer alarak destek sunacaklar. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Faruk UYSAL olmak üzere protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”  

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL ise yaptığı konuşmasında bilginin, bilimin kaynağı olan üniversitelerin toplumla ve kamu hizmetleri ile iç içe olmasının vatandaşın alacağı hizmetin kalitesini yükselteceğini söyledi. UYSAL konuşmasına şöyle devam etti: “Kırklareli Üniversitesi, birlikte çalışmak istediğimiz her konuda kapılarını sonuna kadar açmaktadır. Sayın Rektörümüz ve ekibi, ilimizdeki tüm hizmetlerin kalitesinin artırılması ve topluma faydalı çalışmaların yapılması noktasında ön ayak oluyor. Bizim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri başta olmak üzere Bakanlığımızın ana hizmet birimleri Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bugünkü işbirliğimizin alanını oluşturan konular. Bakanlık olarak,  İl Müdürlüğü olarak bütün ekibimle beraber ilimizdeki 65 yaşın üstündeki tüm yaşlılarımızın sorumluluğunu kendi üzerimizde hissediyoruz. İş Birliği Protokolümüzde emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İş Birliği Yaşlılık Aktif Yaşlanma KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.