Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/05/2023 13:48:47 - 18/05/2023 13:48:47 - 630 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı ve Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN, GADOM personeli Öğr. Gör. Hakan AKGÜL, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi personeli Öğr. Gör. Dr. Gülce Bedis KAYNARCA ile Öğr. Gör. Özgür KARADAŞ KONUK,  4 Mayıs 2023 tarihinde TÜBİTAK-Gebze Kampüsü TÜGİP Gıda İnovasyon Merkezinde gerçekleştirilen “VALUE-MAX, Değer Zincirinde İnovasyon Teknik Komite Toplantısı”na katıldı.

TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri araştırmacılarının, kamu kurum ve kuruluşları ile şemsiye kuruluşlardan temsilcilerin yoğun bir katılımı ile düzenlenen toplantıda Gıda değer zincirinde inovasyon, döngüsel ekonomi yaklaşımı ile gıda atığının azaltılması, kaynakların daha verimli kullanılması, sağlıklı ve iklim dostu gıda sistemlerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Gıda sektörü ile ilgili 5 tematik alanda teknolojik gelişmelerin ve yenilikçi eğilimlerin değerlendirildiği, ortak Ar-Ge ve inovasyon çalışma konularının ve proje fikirlerinin ortaya çıkarıldığı “Teknik Komiteler”in TÜGİP yönetişim yapısında önemli bir yeri bulunuyor. Teknik Komite faaliyetlerinin mikro ölçekte TÜGİP’in, makro ölçekte de ülkemizin gıda sektöründe teknoloji gündeminin belirlenmesinde değerli katkıları hedefleniyor.

Üniversitemizin de ortak olduğu TÜGİP toplantıları önümüzdeki aylarda "Akıllı Tarım-Gıda", "Gıda İşlemede İnovasyon" ve “Gıda, Sağlık ve Kaliteli Yaşam" Teknik Komite Toplantıları ile devam edecek.

KLÜ GADOM TÜGİP ÇALIŞTAY

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.