Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/05/2023 15:26:12 - 29/05/2023 15:26:12 - 1551 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 18.00’da Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Kaymakam Adayı Saliha NUR ŞEKER, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU, fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Hafız Mustafa ŞENAY’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti dinlendi.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU, Fakültenin altıncı dönem mezunlarını verdiğini ve bu yıl itibarıyla 93, toplamda ise, 773 öğrencimizin mezun olduğunu dile getirdi.

Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU, “Yıllardır devam ettiğiniz ilim tahsil hayatınızın lisans dönemini tamamlamak üzeresiniz. Artık başta kendiniz olmak üzere, ailenize, ülkemize, âlem-i İslama ve insanlığa karşı daha çok sorumluluğu üstlenmiş olduğunuzun bilinciyle mezun oluyorsunuz. Edinmiş olduğunuz birikim ve sorumluluğu, bundan böyle gittiğiniz yerlere taşıyacağınıza ve bunu zenginleştirerek sonraki kuşaklara aktaracağınıza yürekten inanıyorum. Bu açıdan sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sizlerden alacağımız her güzel haber, bizleri daha mutlu edecektir” dedi.  

Velilere de hitap eden Prof. Dr. ÇAPKU, “Evlatlarının mezuniyeti için bu programa teşrif eden, kıymetli anne babalar. Göz nurunuz olan ve nice emek-zahmetle yetiştirdiğiniz ciğerparelerinizi, İslami ilimleri tahsil etmiş, dinini, tarihini, değerlerini bilen güzide insanlar olarak cemiyete armağan ediyor olmanız, bizler için çok değerlidir. Bu açıdan sevincinize katılıyor ve sizleri kutluyorum” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA da konuşmasında Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Türk toplumunun dinamiklerini anlayıp var olan sorunlarına eğilmeyi ve eksikliklerini gidermeyi ilke edindiğini dile getirerek, İlahiyat Fakültemizin Türkiye’nin geleceği açısından güçlü bir ilim bağı kurduğunu ifade etti. Prof. Dr. AKA konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özgüvenleri yüksek, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk sahibi gençler yetiştirdikleri için fakültemizin tüm öğretim elemanlarını kutluyorum. Kırklareli üniversitesi ailesinin şimdiye kadar başardıklarından aldığı güç, cesaret ve tüm kazanımlarıyla yoluna hızlı ve emin adımlarla ilerleyeceğinden ve her geçen gün daha büyük başarılara imza atacağından hiçbir şüphem yok. Mezunlarımıza mutlu, güzel bir gelecek ve başarılı bir iş hayatı diliyorum.”

Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER ise konuşmasında ilahiyat fakültelerinin sadece ülkemizde değil tüm dünyada çok önemli bir misyonu olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte 3. Sınıf öğrencilerinden Ali Yiğithan DİNÇ, “Gönül hun oldu” ve “şahidim arzu semadır” kasidelerini okudu. Daha sonra mezun öğrencilerin beş yıl boyunca biriktirdikleri anıları yansıtan fotoğraf gösterisi izlendi.

Fakülteden derece ile mezun olan öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam eden törende; İlahiyat Fakültesini 3. olarak bitiren Serhat BÜLBÜL plaketini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU’nun elinden aldı. Fakülteyi 2. olarak bitiren Canan YILMAZ’a plaketini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA verdi. Fakülteyi birincilikle bitiren Tuğçe UZUN’a plaketini Vali Yardımcısı Elif Canan TUNCER takdim etti.

Diplomalarının dağıtımı ile devam eden mezuniyet programı kep atmayla sona erdi.

İlahiyat Mezuniyet KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.