Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
01/06/2023 15:03:22 - 06/06/2023 15:03:22 - 409 Okunma

Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları çerçevesinde kurucu üyelerinden olduğu “Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği”nin (WUACD) 22-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Endonezya/Surabaya’daki Airlangga Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen “Türkiye'de Deprem Sonrası Toplumsal Kalkınma Eylem Planı Çalıştayı ve Proje Odak Grup Görüşmeleri” etkinliğine katıldı. Toplantılarda Üniversitemizi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat ÖZTÜRK temsil etti.

Programın ilk gününde tüm katılımcılarla birlikte bir tanışma ve planlama toplantısı gerçekleştirildi. Programın ikinci gününde ise Endonezya Airlangga Üniversitesi, Tayland Prince of Songkla Üniversitesi, Tayvan Asia Üniversitesi, Filipinler De La Salle Üniversitesi, Bangladeş Uluslararası Daffodil Üniversitesi ve Üniversitemizden olmak üzere 40’a yakın akademisyen, yönetici ve temsilcinin katıldığı proje odak grup görüşmeleri düzenlendi.

İlk gün Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi Üniversitemizin afet sonrasında gerçekleştirdiği faaliyetleri, ileriye dönük planlama ve proje fikirlerini ortaya koyan bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Doç. Dr. Murat ÖZTÜRK “Maraş-Hatay Merkezli Depremler Sonrasında Bölgedeki Köyler, Tarım, Tarım-Gıda Besin Zinciri Üzerine Yapısal Saha Araştırması” isimli proje önerisini sundu. Söz konusu proje sunumlarının ardından “Gıda Güvenliği”, “Su Yönetimi” ve “Afet Sonrası Uzaktan Eğitim” alanlarında gerçekleştirilen odak grup görüşmelerine katılım sağlandı. Bu görüşmelerde proje fikirlerimiz yabancı temsilcilerle müzakere edildi. Çeşitli proje fikirleri konusunda görüş alışverişi sağlandı.

Programın üçüncü gününde odak grup görüşmelerinin sonuçları üzerine tartışıldı. Bunun sonucunda “Toplumsal Kalkınma İçin Dünya Üniversiteler Birliği” yetkilileri Doç. Dr. Murat ÖZTÜRK’ün tarım ekonomisi ile ilgili proje fikrinin ve Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ’nin afet sonrası toplulukları çeşitli alanlarda (psikoloji, medya okuryazarlığı, ilk yardım, kültürel/dilsel farkındalık vb.) güçlendirme amacıyla çevrimiçi bir ders materyali geliştirmeye yönelik proje fikrinin WUACD tarafından kısmi finansmanı için olanakların araştırılacağını ifade etti. Bu konuda WUACD yetkilileri ile görüşmeler ve proje teklifi yazım süreçleri devam etmektedir. Ayrıca bu çalışma gününde Airlangga Dış İlişkiler Merkezi yetkilileri ile Üniversitemiz arasındaki ikili iş birliği anlaşmasının yenilenmesi için toplantı yapılmış ve olumlu geçen görüşmelerin ardından imza süreci başlatılmıştır.

Programın son gününde ise misafir öğretim üyelerimiz tarafından Airlangga Üniversitesinin ilgili fakültelerinde akademik içerikli dersler verildi. Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ Airlangga Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı “Medya Okuryazarlığı, Bilgi Düzensizlikleri ve Doğruluk Kontrolü” dersini verdi. Doç. Dr. Murat ÖZTÜRK ise  Ekonomi Fakültesinde yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı “Türkiye’de tarım, depremin etkileri ve ekonominin temel kavramları” üzerine tartışma içeren dersini verdi.

KLÜ WUACD

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.