Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/06/2023 11:06:46 - 12/06/2023 11:06:46 - 627 Okunma

Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen “Alman Pastası” başlıklı atölye etkinliğinde uygulamalı olarak pasta yapmayı öğrendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında TR21/22/SOGEP-KLÜ-0001 No’lu projeyle Üniversitemize kazandırılan Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında 7 Haziran Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, İç Denetçi Yıldırım ÇELİK ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN de katıldı. Özel gereksinimli öğrencilere pasta yapma eğitimini Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ, Öğr. Gör. Raşit BAKAN ve Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK verdi.

Özel eğitim farkındalığı oluşturmanın amaçlandığı atölye etkinliğinde öğrenciler pasta hazırlamanın detaylarını keşfederek, Alman Pastası yaptılar. Üniversite ortamında sosyalleşme imkanı elde eden öğrenciler, eğlenceli, güzel ve keyifli bir gün geçirdiler.

Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Ümmühan ÖRAN, özel gereksinimli bireylerin toplumumuzda özel eğitime yönelik farkındalığın yeterli olmaması sebebiyle dışlanmaya ve kabul görmemeye maruz kalabildiğini ifade etti. Kırklareli Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulu olarak en başta öğrencilerimizin yaşamlarını bağımsız olarak devam ettirebilmeleri için gerekli olan becerileri edindirmeyi hedeflediklerini dile getiren ÖRAN, şunları söyledi:

“Özel gereksinimli öğrencilerimizin Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen 'Gastronomi Atölyeleri' etkinliklerine katılım göstermelerinin onların sosyalleşmeleri, iletişim becerilerini geliştirmeleri ve bağımsız yaşam becerilerini artırmaları noktasında onlarda pozitif ilerlemeler sağladığını görüyoruz. Düzenlenen gastronomi atölyelerinde farklı ortamlarda farklı kişiler ile sosyalleşmeleri ve bir şeyler üreterek aynı sosyal bağlamda buluşmaları öğrencilerimizin toplumsal uyum becerilerini de destekliyor. Buraya geleceklerini öğrendikleri zaman heyecanla gelecekleri günü bekliyorlar. Onların hafızalarında unutamayacakları bir gün olarak kalıyor. Kurabiye ve pasta atölyelerinde deneyimleyerek öğreniyorlar ve okula geldiklerinde arkadaşları ile paylaşıyorlar. Atölyeyi gerçekleştiren hocalarımız tariflerini veriyor ve öğrencilerimiz evde uygulamaya çalışıyorlar. Bize bu imkânı sunan ve özel eğitim farkındalığı oluşturmak için bizden desteklerini esirgemeyen ve bizim yanımızda yer alan Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocalarına çok teşekkür ederiz” dedi.

KLÜ GASTRONOMİ ATÖLYE ETKİNLİK

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.