Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/06/2023 09:24:53 - 09/06/2023 09:24:53 - 1289 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 25.05.2023 tarihi itibariyle Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesinde toplam 44.686,68 m2’lik alanda faaliyete geçmiştir.

Kırklareli Üniversitesi Teknokent Başvuruları Başladı

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde yer almak isteyen girişimci firma ve kişilere yönelik proje ön başvuruları alınmaya başlanmış olup, Ar-Ge projeleri kapsamında ön başvurular değerlendirilecektir.

Başvuru süreci, girişimci firma veya kişisinin Kırklareli Üniversitesi Teknokent web sitesinde yer alan ön başvuru formunu doldurmasıyla başlamaktadır. Yapılacak ön değerlendirmelerin ardından esas başvuru aşamasına geçilecektir. Proje değerlendirmelerinin akabinde başarılı bulunan proje başvuruları kabul edilerek, girişimci firma ve kişilere Kırklareli Üniversitesi  Teknokent içerisinde yer tahsisi gerçekleştirilecektir.

Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin faaliyete geçmesini değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kırklareli Üniversitesi Teknokent, çeşitli disiplinlere yönelik yenilikçi fikirlerin ürün haline getirilmesini desteklemeyi, bölgemizde akademisyenler ile girişimcilere yüksek kalitede Teknokent hizmetleri sunmayı ve bu paydaşlar arasında güçlü bir sinerji yaratmayı hedeflemektedir. Ülkemizin ekonomik ve teknolojik seviyesinin yükseltilmesine de katkı sunmayı amaçlayan Teknokentimiz, ayrıca uluslararası rekabet gücünün artırılmasında da etkin bir rol oynayacaktır” dedi.   

Teknokentin faaliyete geçmesiyle üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve ürünlerin ticarileştirilmesi noktasında önemli bir adım atıldığını belirten ŞENGÖRÜR, “Kırklareli’mize, Bölgemize ve Ülkemize maksimum düzeyde katkı sunacak bir ekosistem oluşturmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Ayrıntılı Bilgi İçin: http://www.kirklareliteknokent.com.tr/

Teknokent KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.