Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/06/2023 14:22:53 - 22/09/2023 14:22:53 - 539 Okunma

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik düzenlenecek olan eğitimlerden “Süt Sağım ve Sanitasyon Eğitimi” 8 Haziran 2023 Perşembe günü Dokuzhöyük Köyü’nde Kooperatif üyesi kadınlara yönelik gerçekleştirildi.

Dokuzhöyük Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recai ERGÜN’ün açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Öğr. Gör. Dr. Gülce Bedis KAYNARCA tarafından verilen eğitimde genel hijyen konuları ve kaliteli süt elde edebilmek için dikkat edilmesi gereken hususlar, sağım şekilleri ve sağım hijyeni konuları ele alındı.

Kadınların eğitilmesinin, toplumların gelişimi için son derece önemli olduğunu dile getiren KAYNARCA, “Kırklareli ilinde aktif olarak çalışan Dokuzhöyük Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne üye olan kadınların yoğun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz sağım hijyeni eğitimi, Üniversite ve üretici arasındaki iletişimin doğrudan sağlanması bakımından oldukça faydalı olduğunu gördüm. Genel hijyen kuralları, sağım hijyenin de yapılan yanlışlar, kaliteli süt üretimi ve en sık görülen hayvan hastalıklarının önlenmesinde alınacak tedbirleri konu alan eğitimimiz kadın üreticilerin bilinçlendirilmesi bakımından verimli geçti” dedi.

Eğitim düzenlenen soru-cevap bölümünün akabinde sona erdi.

KLÜ KLUSEM EĞİTİM GIDA DOKUZHÖYÜK

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.