Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/06/2023 13:45:22 - 20/06/2023 13:45:22 - 570 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 16 Haziran 2023 Cuma günü saat 14.00’da Kayalı Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN, ile Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, “Sevgili öğrenciler; Bugünün anlamının sizler için büyük olduğunu biliyorum. Ailenizden uzakta, hayatı bizzat yaşayarak öğrenmeye çalıştınız. Eğitim ve öğretim hayatınız boyunca birçok zorluğa katlanarak yükseköğretimden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Mezunlar olarak bir ilki de yaşamak durumunda kaldınız. Pandemi ve deprem nedeniyle üniversite eğitiminizin belirli bir dönemini okulunuz, arkadaşlarınız ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Eğitimin bir kısmı her ne kadar uzaktan yapılmış olsa da gerek idari gerekse akademik personel olarak süreci gayet başarılı bir şekilde yakından takip ettik. Öğrencilerimizin kendi alanlarında daha iyi yetişebilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için her türlü destek verme çabası içerisinde olduk. Dünyada ve ülkemizde COVID 19 Pandemisinin devam ettiği bir dönemde, küresel salgınla mücadelede, Sağlık Bilimlerinin ve profesyonel sağlık çalışanı yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmüştür. Mezunlarımızın meslek hayatları boyunca yapacakları mesleki çalışmalarla birey-aile ve toplum sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesinde önemli katkılar sağlayacaklarına ve başarılar elde edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN ise açılış konuşmasında şunları ifade etti;

Bugün burada yüksekokulumuzun mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan mezun olacak olan öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız. Öncelikle bu anlamlı günde bizlere katılarak sevincimize ortak olan herkese şahsım ve tüm Yüksekokul adına teşekkür ediyorum.

Değerli Mezunlarımız, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biri olan üniversite eğitiminizi başarı ile tamamladınız. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarınıza hızla tırmanacağınıza olan inancım tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Kırklareli Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Değerli öğrenciler, mezuniyetinizi tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Yolunuz açık olsun.

Değerli Öğretim Elemanlarımız, bu anlamlı günün en önemli mimarları olarak iki yıl boyunca öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini gerçekleştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de çok teşekkür ediyorum.

Açılış konuşmalarının ardından diplomalarının dağıtımı ile devam eden mezuniyet programı kep atmayla sona erdi.

KLÜ SHMYO MEZUNİYET TÖREN

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.