Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/06/2023 14:54:36 - 20/06/2023 14:54:36 - 938 Okunma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda düzenlenen mezuniyet töreni, saat 14.00’da saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin ilk açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU, “Sizler birer hukuk öğrencisi olarak sorumlu olduğunuz sınavları başarıyla verdiniz ve mezun olmayı hak ettiniz. Zor günlerinizde size yardımcı olmaya çalıştık. Önünüz karanlıkken size naçizane ışık tutmaya uğraştık. Sizler altın gibi çocuklarsınız ve buradan çıktıktan sonra da çok başarılı olacaksınız” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ de konuşmasında, Fakülte olarak Kırklareli Üniversitesinin misyonuna uygun bir şekilde genç, dinamik ve alanında tecrübeli bir akademik kadro ile yaratıcı, sorgulayıcı, araştırıcı ve kendini işine adamış, vicdanı ve aklı hür, yetkin ve özgüvenli hukukçular yetiştirmek hedefiyle var güçleriyle çalışmakta olduklarını söyledi. Prof. Dr. GÜNEŞ konuşmasının devamında mezunlara şöyle seslendi:

“4 yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Kendinize, ailenize ve dünyaya karşı sorumluluk sahibi hukukçular olarak, adalet ve hakkaniyeti sağlamak için önemli mevkilerde bulunacaksınız. Hukuki bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli, özellikle de insan sevgisi ile hareket etmeniz gereken bir meslek grubu olduğunuz bilinciyle herhangi bir ırk, inanç, renk siyasal görüş ve sosyal statü ayrımı gözetmeksizin adalet ve hakkaniyeti sağlamak için her türlü çabayı göstereceğinize en içten duygularımla inanıyorum. Sizlerin başarısı bizleri her daim onurlandıracaktır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında, beş yıl önce asgari 8 öğretim üyesi şartını sağlayıp, Hukuk Fakültesine ilk öğrencilerin alınmasıyla büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, “Bugün Hukuk Fakültemiz, bünyesinde yer alan 21 anabilim dalında; 19 öğretim üyesi, 25 araştırma görevlisi, 7 idari personel ve 581 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetine devam ediyor. Fakültemizin gelişip bugünlere gelmesinde katkı sağlayan öğretim üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Yeni binamıza taşındık. Duruşma salonumuzu hizmete aldık. Duruşma Salonumuzu yapay zekayla destekleyip akıllı duruşma salonu haline getirme noktasında çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin çok iyi yetişmeleri ve mesleklerini en iyi şekilde yapmalarıdır” dedi.

Mezunlara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Kendinizi geliştirmekten, kendinizle yarışmaktan asla vazgeçmeyin. Hayata güvenle, ilkeli ve istekli biçimde katıldığınızı ve mesleğinizi sorumluluk bilinciyle en iyi şekilde yaptığınızı görmek, bizler için en büyük ödül olacaktır. Her zaman hatıramızda ve gönlümüzde olacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Birincilik derecesiyle mezun olan Selin ÇETİN plaketini Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR’ün elinden aldı. İkincilik derecesiyle mezun olan Güllü ÇINAR’a plaketi Prof. Dr. GÜNEŞ, Üçüncülük derecesiyle mezun olan Kenan ARIK’a ise Dr. Öğr. Üyesi AYDOĞDU tarafından takdim edildi.

Tören, mezun olan öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından kep atılmasıyla sona erdi.

Hukuk Mezuniyet

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.