Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/06/2023 15:36:47 - 23/06/2023 15:36:47 - 596 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’da 2. Merkezi Derslik Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Rektör Danışmanı ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman YÜKSEL fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Fakülte birincisi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mahmut ÇAKALOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Mühendislik Fakültesinin ilk mezunlarını 2015 yılında verdiğini ve bu yıl 294 yeni mezun ile ülkemize nitelikli insan yetiştirdiklerini ifade eden Dekan Prof. Erol Dr. TÜRKEŞ, “Hepimizin bildiği gibi son yıllarda dünyada ve ülkemizde olumsuz süreçleri yaşayarak bugünlere gelmiş bulunuyoruz. Mühendislik eğitimi almanın hâlihazırda zor bir süreç olmasının yanında bir de mevcut koşullar ile sabırla ve azimle mücadele ederek mezun durumuna gelebilen tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bu zorlu süreçlerde öğrencimizin derslerini almaları, uygulamalı derslerini görmeleri ve stajlarının aksatılmaması konusunda fakültemizin tüm akademik ve idari personeli üstün bir gayret sarf etmiştir. Hiçbir öğrencimizin mağduriyet yaşamaması için özellikle hassasiyet göstermişlerdir. Bu bakımdan tüm akademik ve idari personelimize huzurunuzda teşekkür ediyor, mezun öğrencilerimize hayatları boyunca sağlık, huzur ve başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, açılış konuşmasında mezun öğrencilere şöyle seslendi: “Bugünün anlamının sizler için büyük olduğunu biliyorum. Ailenizden uzakta, hayatı bizzat yaşayarak öğrenmeye çalıştınız. Eğitim ve öğretim hayatınız boyunca birçok zorluğa katlanarak yükseköğretimden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Hayatta başarılarınızı bizlerle paylaşın, üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Fakülteden birincilik derecesiyle mezun olan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mahmut ÇAKALOĞLU plaketini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR’in elinden aldı. İkincilik derecesiyle mezun olan Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kadir ŞAHİN’e plaketi Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ, Üçüncülük derecesiyle mezun olan Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ensar Yasin KARAKÖSE’ye ise Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Osman YÜKSEL tarafından takdim edildi.

Tören, mezun olan öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinin ardından mezuniyet yemini edilmesi ve kep atılmasıyla sona erdi.

Mezuniyet Mühendislik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.