Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
05/07/2023 16:53:51 - 05/07/2023 16:53:51 - 912 Okunma

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 13.30’da Rektörlük Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Mehmet KOÇ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur METİN AKTEN ile Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Mehmet KOÇ birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Yardımcımız AKA, “Sevgili öğrenciler; Mezuniyeti elde edene kadar çok büyük emekler sarf ettiniz. Zorluklarla dost olup, bilginin efendisi olmak için çalışmayı seçtiniz. Hepinizle gurur duyuyoruz. Kariyerinizin başında zorluklarla karşılaşacaksınız, hatta zaman zaman korkacak ve endişeleneceksiniz. Ama bu, profesyonel olmanın ve topluma karşı duyulan sorumluluk duygusuna sahip olduğunuzun bir kanıtıdır. Asla korkma! Cesur ol! Farklı ol! Bir fark yarat! Pes etme! Yenileşmeye açık olun, yeni olanı kabul veya reddetmeden önce iyice araştırın, çok çalışın, sürekli üretin ve ürettiğiniz her şeye sahip çıkın. İleride sağlıklı bir toplumda yaşamak için sizlere çok büyük görev ve ödevlerin düşeceğini asla unutmayınız. Bundan sonra ki hayatlarınızda başarılı olmanızı diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mümin Mehmet KOÇ ise açılış konuşmasında şunları ifade etti;

Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, sizleri saygı ile selamlıyorum. Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz başta pandemi ve akabinde deprem olmak üzere yakın zamanda birçok zorlu süreçlerden geçti. Tüm bu gelişmeler yaşanırken okuldaki proje ve derslerinde başarılı olarak mezuniyete hak kazanan öğrencilerimizi ve bu süreçte öğrencilerimizi yalnız bırakmayan, destek olan ailelerini tebrik ederim.

Değerli öğrenciler, sizler hem eğitim hem de pandemi ve afetlerle geçen zorlu bir süreci tamamlayarak mezun olmaya hak kazandınız; böyle zorlu bir süreci tamamladığınız için kendinizle gurur duyun. Mezuniyetiniz ile şu ana kadar aldığınız örgün eğitim hayatınızın ön lisans süreci sonlanmış oldu. Mezuniyetinizi bir son olarak değil, kariyerinize ve hayatınıza bir başlangıç olarak değerlendirin. Kariyerinizdeki başarılarınız hem ailenizi hem üniversitenizi hem de burada sizlere eğitim veren hocalarınızı gururlandıracaktır. Sizin başarılarınız sizden sonra gelen arkadaşlarınıza da örnek teşkil edip onlara da ilham verecektir. Zorlu bir süreci tamamladınız ancak önünüzde belki de daha zorlu ve bir o kadar da güzel bir süreç sizi bekliyor, siz mezun olarak bu zorluklarla başa çıkabilecek kadar iyi olduğunuzu herkese gösterdiniz. Şimdi hayattan size ait olanı almak için harekete geçme zamanı. Bütün öğrencilerimizi ve eğitim sürecinde öğrencilerimize destek olan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu akademik ve idari personelini tebrik ediyor herkesi saygıyla selamlıyorum.

Açılış konuşmalarının ardından diplomalarının dağıtımı ile devam eden mezuniyet programı kep atımıyla sona erdi.

TBMYO MEZUNİYET

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.