Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/07/2023 18:01:01 - 07/07/2023 18:01:01 - 620 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 07 Haziran 2023 Cuma günü saat 15.00’da Rektörlük Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Mezun olan öğrencilerimiz, mezun olmanın sevincini Türkiye’nin dört bir yanından gelen aileleriyle birlikte yaşadı.

Mezuniyet Törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner YELER, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali MÜLAYİM ile fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan mezuniyet töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA ile Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner YELER birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Mimarlığın bilimin ve sanatın bir sentezi olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, “Ben doktorum, konuya hekim gözüyle bilimsel olarak baktığımız zaman beynimizin 2 tarafının çalıştığı tek alanın mimarlık olduğunu görürüz. Beynimizin sol alanı bilimdir, sağ alanı ise sanattır. Mimarlık ikisini de birleştirerek bir sentez oluşturup, bilimsel bir üretim yapar.  Mimarlığı diğer bilim dallarından ayıran bir tasarım sürecidir. Bilimsel olarak baktığımızda ilk önce bilgimiz olması gerekiyor. Anladığımız bilgiyi uygulamamız gerekiyor. Uyguladığımız bilgiyi analiz etmemiz gerekiyor, sentezleyip tasarım olması gerekiyor. Yani üstün düşünme yetilerinin üzerinde bir tasarım. O yüzden iyi mimar, iyi iç mimar olmak için; bütün üstün düşünme yeteneklerini kullanmamız gerekiyor. Unutmayın ki, mimari yalnızca bir bina tasarlamak değil, toplumlar için yaşama alanları öngörmektir. Ülkemizin geleceği açısından önemli bir yere sahip olan modern mimaride siz genç mezunlarımıza büyük görevler düşmektedir. Yapılı çevrenin tasarımı, inşası ve planlanması sürecinde ilkeli ve sorumlu davranan, etik, estetik ve manevi duyarlılığa sahip, özgüvenli birer mimar, tasarımcı ve kent plancılar olacağınıza inancımız tamdır. Mimarlık Fakültesi bugüne kadar birçok mezun verdi. Bugün siz değerli mezun öğrencilerimiz de bu mezunlar arasına katılıyorsunuz ve sizler için artık yeni bir hayat başlıyor. Sizler de daha önce mezun ettiğimiz öğrencilerimiz gibi yaptıklarınızla bizleri gururlandıracaksınız. Hepinizin çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Öğrencilerimizin mezuniyetinde büyük emekleri olan başta aileleri olmak üzere, Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve idari personeline de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mezun öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında en başta sağlık, daha sonrada başarılı ve mutlu olmalarını diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner YELER ise açılış konuşmasında şunları ifade etti;

Mimarlık Fakültesi olarak, bireyin, geliştirilmesini hedef edinen, yenilik ve değişimlere duyarlı, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren, eğitim, yönetim ve araştırmalarda rol ve sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş Mimar, Şehir Bölge Plancısı ve Peyzaj Mimari yetiştirmeyi ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğümüze, kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde, özverili çalışmalarından dolayı akademik ve idari personelimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili gençler! Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Siz değer oluşturduğunuzda başarı bunu takip edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." demiştir.

Bundan sonraki yaşamınızda sağlık, huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz her zaman; kıymetinizi bilen ve sizin de kıymetlerini bileceğiniz, kalıcı dost, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin; şansınız bol, bahtınız ve yolunuz açık olsun.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ve akabinde diplomalarının dağıtımı ile devam eden mezuniyet programı kep atımıyla sona erdi.

MİMARLIK MEZUNİYET

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.