Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/07/2023 18:17:06 - 13/07/2023 18:17:06 - 434 Okunma

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR başkanlığında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf YILMAZ açılış konuşması yaptı. Rektör YILMAZ konuşmasında, çayın tarihçesi, önemi ve Üniversitede çay alanında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ise konuşmasında, Yükseköğretim Kurulu olarak 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "Yükseköğretimde çeşitliliğinin artırılması" hedefi doğrultusunda, yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini belirterek, “Yapısal değişim niteliğindeki en önemli girişimlerimizden birisi olan üniversitelerimizin misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu alandaki faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla bundan sonra da güçlendirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Halihazırda başkanlığımız tarafından 22 üniversitemizin katılımıyla yürütülmekte olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi birincil faaliyetlerinin yanı sıra bulunduğu ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelinin etkin olarak kullanılması, yerel ekonomik hayatın geliştirilmesine katkı sağlanması, bölgenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır." dedi.

Prof. Dr. ÖZVAR konuşmasının sonunda, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için her kesimin büyük çaba harcadığına dikkat çekerek, destek verenlere teşekkür etti.

Programın öğleden sonraki bölümünde, Rektörlük Senato Salonu’nda “Program Genelinde Genel Değerlendirmeler Toplantısı” yapıldı.

KLÜ İHTİSASLAŞMA

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.