Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/07/2023 13:42:05 - 17/07/2023 13:42:05 - 481 Okunma

Üniversitemiz tarafından “Türkiye Yüzyılının Kahramanları: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı”  düzenlendi.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde 14 Temmuz 2023 Cuma günü düzenlenen etkinliğe, Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt ARIKAN, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım ASLANCI, Vali Yardımcısı Elif CANAN TUNCER, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, İç Denetçi Yıldırım ÇELİK ve İl protokülü ile Üniversitemiz akademik, idari personeli katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz konulu video gösterimi ve 15 Temmuz gecesi şehit olan 252 kahramanın isimlerinin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı.

Slayt gösterisinin akabinde Doç. Dr. Muharrem EKŞİ’nin moderatörlüğünde “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Doç. Dr. Nergiz AYDOĞDU, ve Dr. Öğr. Üyesi Birol BULUT konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Nergiz AYDOĞDU, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik Günü” başlıklı konuşmasını, Dr. Öğr. Üyesi Birol BULUT ise, “Türkiye Yüzyılının Kahramanlarının Fikri Cephesi” başlıklı konuşmasını dinleyiciye aktardı.

Vali Birol EKİCİ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR tarafından konuşmacılara plaket takdim edilmesi ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Ahmet Hilmi TAŞÇI ile Kırklareli Müftülüğü Şube Müdürü Abdullah BAYRAKTAR tarafından 15 Temmuz Şehitleri ile tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına Kur’an-ı Kerim Okunması ve Dua edilmesinin ardından program sona erdi.

KLÜ 15 TEMMUZ PROGRAM

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.