Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/07/2023 13:40:48 - 17/07/2023 13:40:48 - 506 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, Kırklareli Valiliği tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı"na katıldı.

Program, 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 10.00’da Kırklareli Şehitliğinin ziyaret edilmesi ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Sırasıyla 15 Temmuz şehitleri anısına 252 adet fidan dikimi, Hızırbey Camii’nde 15 Temmuz şehitleri ile tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına Mevlid-i Şerif okunması ve dua edilmesinin ardından Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Özgürlük ve Demokrasi Meydanında halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen akşam etkinlikleriyle devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması meydanda canlı olarak izlendi. Akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Birol EKİCİ’nin konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından “Bayrak” ve “Kuş” şiirlerinin okunması, 15 Temmuz Şehitleri Belgeseli ve Şehitler Kasidesi dinletisi etkinlikleri düzenlendi. Coşkulu etkinlik sancak koşusu ile devam etti. Saat gece yarısını gösterdiğinde İl Müftüsü Yusuf EVİŞ tarafından dua edilmesi ve 00.13’de tüm camiiler ve platformda selalar okunmasıyla sona erdi.  

KLÜ 15 TEMMUZ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.