25/07/2023 15:28:34 - 25/07/2023 15:28:34 - 490 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 25 Temmuz 2023 Salı günü Kırklareli Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştirilen “Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2023 yılı 3’üncü Olağan Toplantısı”na katıldı.

Kırklareli Valisi Birol EKİCİ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, 2023 yılı ilk 6 aylık süreci değerlendirerek yürütülen faaliyetler ve istatistiksel sonuçları hakkında kurul üyelerine açıklamalarda bulundu. Bu çerçevede; İş ve Meslek Danışmanları tarafından 7.053 bireysel danışmanlık görüşmesi, 1.491 işveren danışmanlığı ile 370 engelli danışmanlığı gerçekleştirildiğini, ziyaretler sonucu işverenlerden alınan işgücü talepleri sonucunda iş arayan vatandaşlarımızdan 112'si engelli olmak üzere 2.921'inin İŞKUR aracılığıyla özel sektörde istihdam edildiğini belirtti.

Ayrıca BABALIOĞULLU, Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi koordinatörlüğünde yürütülen "Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı" projesi kapsamında Çalışma ve İş Kurumu işbirliğinde dezavantajlı grupta yer alan 24 kişiye yönelik Aşçı mesleğinde açılacak olan istihdam garantili mesleki eğitim kursu hakkında da kurul üyelerini bilgilendirdi.

Toplantı, gündem maddelerinin karara bağlanması ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

KLÜ İL İSTİHDAM KURUL TOPLANTI

.