27/08/2023 14:32:31 - 27/08/2023 14:32:31 - 1846 Okunma

Akademik ve fiziki gelişiminin yanı sıra öğrenci sayısını da her geçen yıl artırmaya devam eden Üniversitemiz, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 98.58 doluluk oranıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yerini aldı.

Açıklanan sonuçlara göre adaylar Trakya’nın parlayan yıldızı Üniversitemize yoğun ilgi gösterdi. 2023-2024 akademik yılı için 6.110 kontenjanı bulunan Üniversitemize 6.023 öğrenci yerleşti. Üniversitemizin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında fakülteler bazında yüzde 97.84, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 99.15 oranına ulaşıldı. Üniversitemizin tüm birimler bazındaki doluluk oranı ise yüzde 98.58 oldu. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Babaeski Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranıyla dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR YKS-2023 yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede; sonuçların üniversitemiz adına memnuniyet verici olduğunu belirterek, Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversitelerinden biri olan Kırklareli Üniversitesinin bulunduğu şehir ile bütünleşen bir ihtisas üniversitesi olma hedefi doğrultusunda nitelikli akademik ve idari kadrosuyla öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için gayret gösterdiğini ifade etti. ŞENGÖRÜR, sunduğumuz dünya standartındaki nitelikli ve ayrıcalıklı eğitim ile öğrencilerimizin hedeflerine ve hayalini kurdukları geleceğe ilerlemeleri noktasında her zaman yanlarında olunacağını sözlerine ekleyerek, Kırklareli Üniversitesi ailesine katılma başarısı gösteren öğrencileri tebrik etti.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenci adayları, e-Devlet üzerinden elektronik kayıt işlemlerini 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapabilecek olup; elektronik kayıt işlemini tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kayıt işlemini gerçekleştiremeyen öğrenci adayları ise, kesin kayıt işlemlerini istenen belgelerle birlikte, 28 Ağustos - 01 Eylül 2023 (30 Ağustos 2023 hariç) tarihleri arasında Üniversitemiz Kayalı Kampüsünde yer alan Kayıt Merkezine şahsen veya noterden vekil tayin ettikleri kişi tarafından başvuru ile yapabileceklerdir.

2023 YKS KAYIT İŞLEMLERİ DUYURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Doluluk KLÜ YKS

.