Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/08/2023 09:22:36 - 29/08/2023 09:22:36 - 1000 Okunma

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan 6 bin 23 öğrenci için kayıt işlemleri Kayalı Kampüsümüzde oluşturulan kayıt merkezinde 28.08.2023 tarihinde başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, kayıt merkezini gezerek görevli personelden bilgi aldıktan sonra, kayıt için gelen öğrenciler ve veliler ile bir süre sohbet etti.

Sayın Rektörümüz yaptığı açıklamada, öncelikle üniversitemizi tercih eden öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerimize iyi bir eğitim ve öğretim hizmetinin sunulacağını, bu yıl üniversitemize yoğun bir ilgi olduğunu ve yüzde 100'e yakın doluluk oranına sahip olduklarını dile getiren ŞENGÖRÜR; "Öğrencilerimizi özlemişiz. Onlar için her türlü hazırlığı yaptık. Bu sene bir farkımız daha olacak. Tıp Fakültesi binamızın bir kısmı bitti. Tıp Fakültemize 41 öğrencimiz yerleşmiş olup, kayıt yaptıran öğrencilerimiz bu yıl ilk defa Kırklareli'nde eğitim alacaklar" dedi. Tıp Fakültesi binasının son teknoloji ve modern yapısı ile hizmet vereceğini kaydeden ŞENGÖRÜR, akademik kadro olarak da hazır olduklarını sözlerine ekledi.

ŞENGÖRÜR, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne kaydını yaptıran Cenker GONCALI’nın öğrenci belgesini imzaladıktan sonra kendisine takdim etti. Tekirdağ'ın Saray ilçesinden Vize Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programına kayıt yaptıran ikiz kardeşler Beyza ve Kübra KUŞÇU ile hatıra fotoğrafı çektirdi. ŞENGÖRÜR, ayrıca Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne kaydolan 55 yaşındaki Sevim GÖRKEM ile sohbet ederek, kendisini tebrik etti.  

NOT: 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenci adayları, e-Devlet üzerinden elektronik kayıt işlemlerini 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapabilecek olup; elektronik kayıt işlemini tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kayıt işlemini gerçekleştiremeyen öğrenci adayları ise, kesin kayıt işlemlerini istenen belgelerle birlikte, 28 Ağustos - 01 Eylül 2023 (30 Ağustos 2023 hariç) tarihleri arasında Üniversitemiz Kayalı Kampüsünde yer alan Kayıt Merkezine şahsen veya noterden vekil tayin ettikleri kişi tarafından başvuru ile yapabileceklerdir.

Kayıt KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.