Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/09/2023 09:11:56 - 27/09/2023 09:11:56 - 340 Okunma

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Dünya'da ilk kez sütlü ve medikal beslenme ürünlerinin hibrit olarak üretileceği Danone Türkiye Lüleburgaz Üretim Yerleşkesi Medikal Beslenme Üretim Tesisi'nin açılış törenine katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih KACIR’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Burak DAĞLIOĞLU, Kırklareli Valisi Sayın Birol EKİCİ, Fransa İstanbul Başkonsolosu Sayın Oliver GAUVIN, Danone Türkiye Genel Müdürü Sayın Cem KÜÇÜKCAN, Danone Global Operasyonlar Başkanı Sayın Vikram AGARWAL ile davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih KACIR Danone’nin 6 üretim tesisiyle ve 2 bini aşkın çalışanıyla, Türkiye’de 40 yıldır varlığını sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"500 milyon avroluk cirosu ve 20 milyon dolarlık ihracatıyla, ülkemiz ekonomisine katkı sunan Danone firmasının yatırımlarını memnuniyetle takip ediyoruz. Bugün de Danone’nin yaptığı yatırımlardan bir yenisini daha duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Danone, 450 milyon liralık bu yatırım ile “malnutrisyon” tedavisinde kullanılan medikal beslenme ürünlerinin yerli üretimine başlamış bulunuyor. Genel olarak aşırı, yetersiz ya da dengesiz beslenme olarak tanımlanan malnutrisyon, çocuklardan yetişkinlere kadar milyonlarca insanı etkiliyor. Danone tarafından yapılan bu yatırım ile medikal beslenme ürünlerinin ülkemizde yerli üretimine katkı sağlanmış olacak."

KLÜ AÇILIŞ TESİS

Facebook Twitter Google Plus
.
  • .
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.