Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/09/2023 13:45:18 - 02/10/2023 13:45:18 - 816 Okunma

Üniversitemiz “Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi (SÜTAP)”nde “İstihdam Garantili Peynir İmal İşçisi Eğitimi” alan kursiyerler 29 Eylül 2023 Cuma günü gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

Üniversitemiz Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (GADOM) Toplantı Salonunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, Kırklareli İŞKUR İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan KARACA, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Melih Emre BEJİ, akademik ve idari personelimiz ile kursiyerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törenin açış konuşmalarını Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan KARACA, Kırklareli İŞKUR İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR yaptı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan KARACA gerçekleştirdiği açış konuşmasında Kırklareli'nin süt ve süt ürünleri bakımından oldukça önemli bir konumda bulunduğunu ifade ederek, "Bu konuda yapılan çalışmalarla birlikte birçok coğrafi işaretli ürünümüz de bulunmaktadır. Ayrıca büyükşehirlere yakınlığı dolayısıyla oldukça iyi bir pazara sahiptir. Bunları göz önünde bulundurarak; Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde yapılan, istihdam garantili ve kalifiye eleman yetiştirmek adına düzenlenen bu eğitimin sertifika dağıtım törenine katılmaktan mutluluk duydum. Hem istihdamı hem de ilimizdeki üretimin kalitesini arttırmak için yapılan bu ve buna benzer projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Şimdiden sertifikalarını almaya hak kazanmış bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU ise konuşmasında şöyle konuştu: "“Kamu İstihdam Kurumu olarak kurulduğu günden itibaren istihdamın artırılması ve korunması politikalarının uygulamalarında öncü rol oynayan İŞKUR, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak üzere kurs ve programlar düzenlemektedir. “Peynir İmal İşçisi” mesleğinde açtığımız istihdam garantili mesleki eğitim kursumuzda 9 kişi mezun olarak sertifika almaya hak kazandı. Bu süreçte İŞKUR olarak katılımcılara kurs süresince verdiğimiz maddi desteğin yanı sıra genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primlerini de karşıladık. İlimiz et ve süt ürünleri yönünden büyük bir potansiyele sahip ve bu alanda birçok tesisimiz bulunmaktadır. Kırklareli Beyaz Peyniri, 2021 yılı başlarında Hardaliyeden sonra ilimizden coğrafi işaret tescili alan ikinci ürünümüz oldu. Bu da Peynir İmal İşçisi mesleğinde düzenlediğimiz kursu daha anlamlı kılmaktadır. Bu tür işbirliklerimizin artarak devam etmesi temennisiyle başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Üniversitemize, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Kalkınma Ajansımıza, istihdam garantisi veren firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyor, mezun kursiyerlerimize de çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

Proje ile Kırklareli'nde gıda odak alanında süt ve süt ürünlerine dayalı endüstrinin giderek yaygınlaşmasına ve Ar-Ge kapasitesinin arttırılmasına bağlı oluşan nitelikli istihdam açığının karşılanmasına destek olunması hedefleniyor

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, Kırklareli Üniversitesinin 23.01.2020 tarihinde Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında "GIDA" odak alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlendiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, "Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında finanse edilen "Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi" projesi kabul edilmiştir. Projede iştirakçi olarak yer alan 2 kamu kurumu ve 7 özel sektör firması ile toplam 9 adet işbirliği bulunmaktadır. Proje ile Kırklareli'nde gıda odak alanında süt ve süt ürünlerine dayalı endüstrinin giderek yaygınlaşmasına ve Ar-Ge kapasitesinin arttırılmasına bağlı oluşan nitelikli istihdam açığının karşılanmasına destek olunması hedeflenmektedir.

'İstihdam Garantili Peynir İmal İşçisi Eğitimi' bu projenin bir faaliyeti olarak Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iştiraki ile 04.09.2023-29.09.2023 tarihleri arasında düzenlenmiştir. Eğitim 120 saat süre ile teorik ve uygulamalı olarak bugün tamamlanmaktadır. Eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerler, proje kapsamında İstihdam Beyannamesi imzalanan firmalarda çalışma hayatına başlayacaktır. Talep olması halinde eğitim dönemleri artırılacaktır.

Kırklareli Üniversitesi olarak yapmış olduğumuz faaliyetler ile bölgesel kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz

Kırklareli Üniversitesi olarak yapmış olduğumuz faaliyetler ile bölgesel kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz, bu anlamda bölgemizin öncüsü olmayı hedeflemekteyiz. Projede yer alan iştirakçilere, projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."

Açış konuşmalarının ardından teşekkür belgelerinin takdimi ve sertifika teslim töreni gerçekleştirildi.

Teşekkür belgelerini, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU'na, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Harun URAN’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Eğitmen Peynir Ustası Aydın UYAR’a, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Genel Sekreterimiz Ahmet ŞIMSEK teslim etti.

Kursiyerlerimiz Gülşah BOYAR ve Uğur ÖZDEN sertifika belgelerini  Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU’dan, Nur KARAÇAM ve Tülay CAN, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan KARACA’dan, Fatma Zehranur KARABAĞ ve Sevinç SEVİMLİ, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Melih Emre BEJİ’den Büşra BALCI KARAYİĞİT, Bahçıvan Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. Gıda AR-GE Yöneticisi Kimya Mühendisi Elif GÜL’den, Edip Ali ZEYBEL, Alkan Süt Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. temsilcisi Cihan ALKAN'dan ve Esra DOĞANER, Hanımeli Çiftliği Süt Ürünleri Tarım ve Hayvancılık Gıda İmalat San. Tic. Ltd. Şti. temsilcisi Merve ORAKÇI'dan teslim aldı.

Tören, Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi'nin gezilmesi ve ürün tadımının ardından sona erdi.

KLÜ EĞİTİM GIDA SERTİFİKA TÖREN

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.