Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
02/10/2023 14:23:38 - 05/10/2023 14:23:38 - 639 Okunma

Üniversitemiz ailesine yeni katılan öğrencilerimiz için 2 Ekim 2023 Pazartesi günü, saat 14.00’da “Üniversite Hayatına Hoş Geldiniz” başlıklı Kurumsal Oryantasyon Programı düzenlendi.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin Üniversitemizi daha iyi tanımaları, Üniversitemizin sunduğu imkânlardan daha iyi yararlanmaları ve kısa sürede üniversite hayatına uyum sağlamaları amacıyla gerçekleştirilen Kurumsal Oryantasyon Programı YouTube platformu üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Programda bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesini tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Araştırma, eğitim-öğretim, topluma katkı ve alt yapıda her yıl gelişme ve ilerlemeye devam ediyoruz. Bu gelişimimiz öğrencilerimizin tercihlerine de yansıyor. Her yıl öğrenci sayımız gittikçe artıyor. Nitekim toplam öğrenci sayısının 25 bin 895 olduğu bir Üniversiteyiz. Bu yıl gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre de Üniversitemiz yüzde 98.58 doluluk oranıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yerini aldı.

Kendimizi Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversiteleri arasında görüyoruz. Bulunduğumuz sakin ve huzurlu şehir ile bütünleşen ve aynı zamanda gıda ihtisas hedefi olan bir üniversiteyiz. Biz, dünya standardında nitelikli ve ayrıcalıklı bir eğitimle öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin hedeflerine ve hayalini kurdukları geleceğe ilerlemeleri noktasında her zaman yanındayız. Öğrencilerimizin çok yönlü olarak gelişmesi için, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları, çift ana dal ve yan dal programları, ortak seçmeli dersler programı, kariyer destek eğitimleri, sosyal sorumluluk projeleri, kariyer fuarı  ve kariyer günleri programlarını yürütüyoruz."

Programda Rektörümüzün konuşmasının ardından; “Öğrencilik Hizmetleri”, “Uzaktan Eğitim Hizmetleri”, “Ulusal ve Uluslararası Öğrenci Değişim Programları”, “Sağlık, Kültür, Spor, Beslenme ve Burs Hizmetleri”, “Kariyer Destek Hizmetleri”, “Araştırma ve Kütüphane Hizmetleri”, “Sosyal Sorumluluk Projeleri”, “Engelsiz Üniversite Hizmetleri” ve “Öğrenci Kulüpleri” konularında sunumlar gerçekleştirilerek üniversitemizin öğrencilere sunduğu imkanlar hakkında bilgiler verildi. Her bir sunumun akabinde öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

KLÜ ORYANTASYON

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.