06/10/2023 13:55:00 - 06/10/2023 13:55:00 - 516 Okunma

Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında üyesi olduğumuz Balkan Üniversiteler Birliği'nin (BUA) 7. Genel Kurul Toplantısı ve BUA 2023 “Balkanlar'da Akademik İşbirliği, Zorluklar ve Gelecek Perspektifleri Konferansı” 27-28 Eylül 2023 tarihlerinde Bosna-Hersek’te Tuzla Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Karadağ ve Romanya’dan üniversitelerin temsilcilerinin katıldığı etkinlikte Balkan üniversiteleri arasında yapılacak işbirliği ve projeler, bölgedeki ortak akademik çalışmaların önündeki engeller, çözüm önerileri ve birliğe katılma talebinde bulunan yeni üniversitelerin durumlarının değerlendirilmesi konularında gündem maddeleri üzerinde duruldu.

Etkinlikte Üniversitemizi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof.  Dr. Ünal ÇAĞLAR ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ temsil etti.

BAU Toplantı

.