Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/10/2023 10:05:25 - 10/10/2023 10:05:25 - 498 Okunma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, 2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı açılış dersi İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Cem BUDAK’ın anlatımlarıyla gerçekleştirildi. 

Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda 09 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış dersine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU ve Dr. Öğr. Üyesi Eray Aksın ATAR, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mithat GÜNEŞ, 2018 yılında eğitim öğretime başlayan fakültelerinin 2022 yılında ilk mezunlarını verdiğini ifade ederek beşinci yıl öğrencilerine "hoş geldiniz" demenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Hukuk Fakültesinin çok kısa zamanda kamu hukuku yüksek lisans/doktora ve özel hukuk yüksek lisans programlarında da eğitim öğretime başlayarak ilk mezunlarını verdiğini ve Fakülte Dergisinin de 2023 yılında yayın hayatına başladığını belirten Prof. Dr. GÜNEŞ, 9 olan öğretim üyesi sayısını 19'a çıkararak Ülkemizin en donanımlı hukuk fakülteleri arasındaki yerlerini aldıklarını söyledi.

Akademik kadrolarını güçlendirilmesinin yanı sıra 21. Yüzyılın değişen koşullarına yanıt verecek şekilde müfredatta da gerekli değişiklikler yaptıklarını anlatan GÜNEŞ, bu kapsamda ders planına; yapay zeka hukuku, bilişim hukuku, gida hukuku, hukuk metodolojisi, kişisel verilerin korunması hukuku, hukuk klinikleri ve insan hakları gibi dersleri dahil ettiklerinden bahsetti.

Prof. Dr. GÜNEŞ'in konuşmasının ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Cem BUDAK “Avrupa’da Hukuk Yargılamasının Kısa Tarihi” başlıklı açılış dersini verdi. 

Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR'in İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Cem BUDAK'a teşekkür ederek, günün anısına plaket takdiminde bulunmasıyla sona erdi.

KLÜ HUKUK AÇILIŞ DERSİ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.