Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/10/2023 11:32:58 - 19/10/2023 11:32:58 - 784 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün teşrifleriyle gerçekleştirilen toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesinde yürütülecek akademik çalışmalar görüşülerek, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Fakülte bölümlerinde yapılmış olan proje, makale, dergi ve laboratuvar çalışmalarının yanı sıra öğrencilerle yapılmış olan akademik, kültürel, sportif ve teknik gezi çalışmaları ele alındı. Ayrıca 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Fakültenin Elektrik-Elektronik, İnşaat ve Makine bölümlerinde ilk defa İşyerinde Mesleki Eğitim Programı (İMEP)'e gönderilecek öğrenciler için sanayi görüşmeleri planlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Fakülte hakkında genel bir bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. TÜRKEŞ, “Kaliteli ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek için hep birlikte mesai harcamaktayız. Hepimiz bu çatı altında bir aileyiz. Mezun ettiğimiz ve istihdam edilmesine katkı sunduğumuz öğrencilerimizin gururu ve mutluluğuyla Fakültemizi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi. TÜRKEŞ konuşmasının sonunda kendilerinden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı olması dileğinde bulunarak, “Çok çalışmamız gerekiyor. Biz, sizlere çalışmak için ortam hazırlamakla görevliyiz, sizler de çalışmakla yükümlüsünüz. Ne kadar çok çalışırsak o kadar çok güçleniriz ve imkanlarımız da o derecede artar. Güçlü olmakta her zaman fayda var. İnşallah ülke olarak da daha iyi bir duruma geliriz. Her geçen gün iş yapma kapasitemiz ve işgücümüz artıyor. Gıda ihtisas üniversitesi olarak bu alanda yeni kapasiteler geliştirdik. Gıda Mühendisliği Bölümümüz var. Bu Bölümümüz ihtisaslaşma alanında başarılı çalışmalar ortaya koyuyor. Bu çalışmalarımızı sürekli geliştirmeye çalışıyoruz ve ihtisaslaşma alanında çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. İhtisaslaşma çalışmalarımız bununla sınırlı değil. Yazılım Mühendisliği Bölümümüzün içerisinde yer aldığı Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Merkezimiz de güzel çalışmalar yürütüyor” diye konuştu.     

Mühendislik Fakültemizin misyonun önemine vurgu yapan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR,  Üniversitemizi ve Mühendislik Fakültemizi sanayi ile bütünleştirecek olan İşyerinde Mesleki Eğitim konusunda başarılı olmak ve öğrencilerin bu uygulama eğitimlerinden en iyi şekilde istifade etmeleri noktasında yapılması gereken çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.  

Mühendislik eğitiminin kaliteli ve sürdürülebilir olması önemli

Mühendislik Fakültesi’nin laboratuvar alt yapısı ve sahip olduğu atölyeleriyle Üniversitemizin en önemli fakültelerinden biri olduğunu dile getiren ŞENGÖRÜR, fakülte bünyesinde yürütülen mühendislik eğitiminin kaliteli ve sürdürülebilir olmasının önemine dikkati çekti. Proje yapmak isteyen akademisyenleri desteklediklerini belirten ŞENGÖRÜR, Fakülte akademik pesoneline sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.  

Rektörümüzün konuşmasının ardından Teşekkür Belgeleri takdim edildi. Mühendislik Fakültesinde Dekan Yardımcılığı görevi sonra eren Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve Dr. Öğr. Üyesi Osman YÜKSEL’e Teşekkür Belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR verdi. Doçent ünvanı alan Doç. Dr. Buket AŞKIN ve Doç. Dr. İsmail KILIÇ’a Teşekkür Belgelerini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ teslim etti.

2022-2023 eğitim öğretim yılında gerçekleştirdikleri başarılı akademik çalışmalardan dolayı Doç. Dr. Sencer Süreyya KARABEYOĞLU, Doç. Dr. Olcay EKŞİ, Doç. Dr. Buket AŞKIN, Doç. Dr. İsmail KILIÇ, Dr. Öğr. Üyesi Erdinç KESKIN ve Dr. Öğr. Üyesi Sena Esen BAYER KESKIN’e belgelerini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erol TÜRKEŞ takdim etti. Arş. Gör. Paşa YAMAN'a belgesini Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Olcay EKŞİ;  Öğr. Gör. Dr. Taner ÇARKIT’a belgesini Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sena Esen BAYER KESKİN; Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Utku YILMAZ'a belgesini İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdinç KESKİN; Dr. Öğr. Üyesi Talha Burak ALAKUŞ, Dr. Öğr. Üyesi Selçuk YAZAR ve Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL'a belgelerini Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN takdim etti.

Fakültede göreve yeni başlayan Arş. Gör. Batuhan USLU ve Arş. Gör. Dr. Zafer KANBİR belgelerini Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sencer Süreyya KARABEYOĞLU’nun elinden alırken Arş. Gör. Dr. Yakup TURGUT ise belgesini Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali KANDEMİR’in elinden aldı.

Akademik Kurul Toplantısı, Fakülte akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi. 

Akademik Kurul Mühendislik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.