Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/10/2023 15:35:54 - 20/10/2023 15:35:54 - 699 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi 2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı, 19 Ekim 2023 Perşembe günü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesinde yürütülecek akademik çalışmalar görüşülerek, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Fakülte bölümlerinde yapılmış olan proje, makale, dergi ve laboratuvar çalışmalarının yanı sıra öğrencilerle yapılmış olan akademik, kültürel, sportif ve teknik gezi faaliyetleri değerlendirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR Fakülteleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında yer alan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise konuşmasına, İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıları dolayısıyla büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek başladı. Bu zulmün en kısa zamanda sona ermesi temennisinde bulunan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Ülke olarak bizim çok çalışmamız gerekiyor. Biz, günde 17-18 saat çalışacağız ve güçlü bir ülke olacağız” dedi.

Akademide üretim yapabilmenin huzur ve güven istediğini belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR,  “Bizler yöneticiler olarak siz değerli akademisyenlerimizin huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışabilmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Akademideki huzur ve hürriyet ortamı daha fazla üretim; makale, proje, bildiri gibi akademik yayın sayılarının artması demektir. Dolayısıyla sizlerin daha çok üretmesini bekliyoruz ve bunun hakkımız olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.   

Eğitiminin kaliteli ve sürdürülebilir olması bağlamında yürütülen kurumsal akreditasyon çalışmaları, akademik personelin kendini geliştirmesinin önemi, özlük hakları, akademik yayın sayıları, öğrenci odaklı üniversite misyonu ve öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine katılımı konularında yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalar gerçekleştiren Rektörümüz ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda yeni eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı olması dileğinde bulundu. Üniversitemizin gelişmesi noktasında vermiş oldukları destekler için fakülte akademik ve idari personeline teşekkür etti.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer ÖZGÜR, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlker TOSUN, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ertuğ CAN, Felsefe Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elife KILIÇ, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Hale KARAYER, Rektör Yardımcımız ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali ÇALIŞKAN, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal BALKAN, Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esra BİRKAN BAYDAN, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin DİKMEN YILDIZ, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem BAŞPINAR, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk DOĞAN ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali KURT sırasıyla bölümlerine ilişkin faaliyet sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan sunumların ardından akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınması ile Fen-Edebiyat Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı tamamlandı.

FEF Akademik Kurul

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.