Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/10/2023 17:28:41 - 26/10/2023 17:28:41 - 492 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü Fakülte Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesinde yürütülecek akademik çalışmalar ele alınarak, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Fakülte bölümlerinde yapılmış olan proje, makale, dergi gibi akademik yayın çalışmaları ile diğer faaliyetler değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR Fakültelerinin akademik ve idari personel sayıları, görevde yükselen akademisyen sayısı ve öğrenci sayısı hakkında bilgiler vererek, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında yer alan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında adaletli olmanın önemine dikkati çekerek şunları ifade etti: “Adaletli olmak için gayret ediyoruz. Adaletli olursak güçlü oluruz. Çalışan arkadaşlarımızın haklarını almalarına, özlük haklarına büyük önem veriyoruz. Üniversiteye ne kadar çok katkı sağlanırsa bizler de o kadar çok memnun oluruz. Kötü akademisyenin olduğunu düşünmüyorum. Ancak eksikler olabilir. Eksiklikleri tamamlamak gerekiyor. Esas olan iyi niyettir. Arkadaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Ciddi bir ivme ile yükümüz her geçen gün artıyor. Sürekli olarak gelişmeye devam ediyoruz. Tıp Fakültesi Morfoloji Binamız tamamlandı. Tıp Fakültemiz 50’ye yakın bir akademik kadroya sahip. Gıda İhtisas Üniversitesi olarak da projelerimiz var. Üniversitemizin kurumsallaşması gerekiyor. Kurumsallaşma noktasında çalışmalar yürütüyoruz ve kalite çalışmalarımızın sürdürülebilir olması ayrıca önem taşıyor. Kendimizi yenilemek ve geliştirmek için dinamik bir yapı oluşturmalıyız. Bu da kalite çalışmalarıyla, yazılımla, teknolojiyle mümkündür. Gelecek yıl Kurumsal Akreditasyon müracatımız olacak. Programlarımızda hedefler ve misyonların belirlenmiş olması önem arz ediyor. Böylece bir yol haritası ortaya koyacağız. Bizim gibi genç üniversiteler bunu yapabilirse yaşı ilerlemiş üniversitelerin karşılaştıkları sorunlarla bizler karşılaşmayacağız.”

Öğrencinin gücünü üniversiteye katmanın öneminde de vurgu yapan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Öğrencilere yardım edelim, onlara şefkatli davranalım. Öyle öğrenciler vardır ki akademik bir konuda veya herhangi bir konuda sizlere destek verebilirler, parlak fikirler ortaya koyabilirler ve size yardım edebilirler. Üniversitemizin faaliyetlerine öğrencilerimizi de dahil edelim” dedi.

Rektörümüz ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının sağlıklı, hayırlı ve başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Üniversitemizin gelişmesi noktasında vermiş oldukları destekler için fakülte akademik ve idari personeline teşekkür etti.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Raif CERGİBOZAN, Ekonometri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esin Cumhur YALÇIN, İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdüsselam SAĞIN, İşletme Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yiğit ÖZBEK, Maliye Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Semanur SOYYİĞİT, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muharrem EKŞİ sırasıyla bölümlerine ilişkin 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı faaliyet sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan sunumların ardından akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınması ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı sona erdi.

İİBF AKADEMİK KURUL

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.