Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/10/2023 11:09:19 - 27/10/2023 11:09:19 - 674 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Akademik Kurul Toplantısı, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü Fakülte Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA'nın da katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda 2023-2024 eğitim öğretim yılında fakülte bünyesinde yürütülecek akademik çalışmalar değerlendirilerek, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Fakülte bölümlerinde yapılmış olan proje, makale, dergi gibi akademik yayın çalışmaları ile diğer faaliyetler ele alındı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Figen DIĞIN, yeni akademik yılın üniversitemiz ve fakülteleri adına sağlıklı ve başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, şöyle konuştu: “Fakültemiz 63 Akademik personel ve 13 idari personel ile 2023-2024 eğitim-öğretim sürecine başlamıştır. Sosyal Hizmet Bölümüne öğrenci kabulü ile %100’e yakın öğrenci doluluk oranına sahip olan fakültemiz 7 bölüm ve toplam 2 bin 688 öğrenci ile emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Bu yolda her türlü ihtiyacımızda desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında 2 bin 688 öğrenciyi 63 akademik personel ile sağlık camiasına hazırlamanın üstün bir gayret ve fedakarlık istediğini belirterek, fakülte akademisyenlerinin büyük bir özveriyle Sağlık Bilimleri Fakültesinin ve Üniversitemizin çok daha iyi bir noktaya gelmesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Tıp Fakültesi laboratuvarlarının faaliyete geçmesiyle birlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi hocalarının da bu laboratuvarlarda araştırma ve geliştirme yapabileceklerini kaydederek, “Tıp Fakültesi Morfoloji Binamızın yer aldığı bölgeyi gelecekte Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin de içerisinde yer aldığı bir sağlık kompleksi olarak düşündüm. Bir sonraki yatırım programına Sağlık Bilimleri Fakültesi Binasını da dahil etmek için gayret göstereceğim” dedi.

Üniversitemizin Kurumsal Akreditasyon Çalışmaları, Eğiticilerin Eğitimi, Gıda İhtisaslaşma Çalışmaları, öğrencilerin Sosyal Sorumluluk Projelerine katılımının teşvik edilmesi konularında yapılacak çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının sağlıklı, hayırlı ve başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Üniversitemizin gelişmesi noktasında vermiş oldukları destekler için fakülte akademik ve idari personeline teşekkür etti.

Rektörümüzün konuşmasının ardından Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Alperen HASKÖYLÜ, Çocuk Gelişimi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serkan AKTEN, Ebelik Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayça ŞOLT KIRCA, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Betül ÇİFTÇİ, Hemşirelik Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÖZDEMİR, Sağlık Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yeliz MERCAN ve Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasin AKYILDIZ sırasıyla bölümlerine ilişkin 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı faaliyet sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan sunumların ardından akademik personelinin görüş, öneri ve katkılarının alınması ile Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı sona erdi.

SBF Akademik Kurul

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.