Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/10/2023 10:20:29 - 30/10/2023 10:20:29 - 421 Okunma

Üniversitemiz Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM)’nde yürütülen “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bireysel Gelişimini Destekleme Projesi”nin ilk faaliyeti 60 yaş ve üzeri bireylere yönelik olarak Kırklareli Merkez Huzurevi gönüllü sakinleri ile 26 Ekim 2023 Perşembe günü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA ile Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mehmet KARAMAN’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ve Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında 04 Mayıs 2023 tarihinde üç yıllık süre ile “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bireysel Gelişimini Destekleme Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı. Bu protokol ile NEGEM’de Kırklareli’nde ikamet eden 60 yaş ve üstü bireylerin sosyal yaşama aktif katılımı ve 0-18 yaş aralığındaki çocukların (bilişsel, dil, fiziksel, sosyal, duygusal, gelişimsel yetersizliği olup, gelişimsel desteğe ihtiyaç duyan) bütüncül gelişimini desteklemek amaçlanıyor. 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, “Aktif Yaşlanma ve Çocukların Bireysel Gelişimini Destekleme Projesi”nin sosyal sorumluluk noktasında çok önemli bir proje olduğunu belirterek, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

20 hafta sürecek faaliyetlerde etkinliklerde 0-18 yaş özel gereksinimli veya dezavantajlı çocuklardan tanılı veya gelişimsel izleme, değerlendirme ve destek ihtiyacı olanların desteklenmesi hedeflenmiş; 60 yaş ve üzeri bireylerin sosyal yaşama aktif katılımı amacıyla sağlık, beslenme, hukuk, psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet, ilahiyat gibi çeşitli alanlara ilişkin konularda bireyleri bilgilendirmenin yanı sıra fiziksel ve bilişsel aktiviteleri geliştirmeye ve bireyleri daha aktif kılmaya yardımcı olacak faaliyetler planlandı. Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi, Kırklareli Merkez Huzurevi ve Lüleburgaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden katılımların sağlanacağı tüm gönüllülere bu hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor.

Proje faaliyetlerinin organizasyonu Üniversitemizden Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yeliz MERCAN, Proje Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan YENİÇIRAK, Araştırmacı Dr. Öğr. Üyesi Serkan AKTEN, Araştırmacı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem GÜLÇAY YENİÇIRAK ile Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Proje Koordinatörü Ferhat ALTUN iş birliğinde yürütülüyor.

Proje faaliyetlerinde Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü ve Ebelik Bölümü; Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Sosyoloji Bölümü; İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri/elemanları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü gönüllü öğrencileri yer aldı. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla dönem içi uygulama kapsamında faaliyetlerde yer alması sağlandı.

60 yaş ve üzeri huzurevi sakinleri gün sonunda, verilen eğitimlerden çok memnun olduklarını ve yürütülecek faaliyetlere katılım sağlamak istediklerini belirterek Üniversitemizden ayrıldılar.

NEGEM KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.