Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/10/2023 12:41:34 - 30/10/2023 12:41:34 - 536 Okunma

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları kapsamında 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 13.00’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine katıldı.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı Kutlama Programı, 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 10.00’da Kırklareli Valisi Birol EKİCİ’nin Valilik makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından başladı.

Tebriklerin kabulünün ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi, saat 10.30’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen ve Kırklareli halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlama törenine iştirak etti. Burada Kırklareli Valisi Birol EKİCİ, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Tuğgeneral Mustafa Cüneyt ARIKAN ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, vatandaşların, tören birliklerinin, öğrencilerin ve Kırklareli halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından, Vali EKİCİ, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sergilendi. Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlamaları, askeri birliklerin, öğrencilerin ve sivil toplum örgütlerinin tören geçişleri ve jandarma helikopterinin gösterisi ile tamamlandı.

Törene; Vali Birol EKİCİ ile Eşi Prof. Dr. Filiz EKİCİ Hanımefendi başta olmak üzere, İl Protokolü, Kurum Amirleri, Şehit ve Gazi yakınları, Sivil Toplum Örgütleri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Törenin ardından Vali EKİCİ ve Rektörümüz ŞENGÖRÜR, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri kapsamında İstasyon Caddesinde İl Jandarma Komutanlığının halkımızın huzuru ve güvenliği için güvenlik, asayiş, uyuşturucu ile mücadele ve trafik tedbirleri ve uygulamaları ile ilgili yürütülen faaliyetlerin tanıtımının yapıldığı stantları ziyaret etti. Jandarma stant ziyaretinin akabinde Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından İstasyon caddesinde açılan Cumhuriyet ve Kırklareli temalı sergi gezildi. Sergi ziyaretinden sonra İlimizde faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu yararına dernekler tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel sergiler ve stantlar ziyaret edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi Cumhuriyet’imizin 100. Yılı Kutlama Programı kapsamında saat 19.00’da Kırklareli Valiliği himayesinde Halk Eğitim Merkezinde tertip edilen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni”ne ve ardından halkımızın yoğun katılımı ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne katılım gösterdi.

Cumhuriyet KLU

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.