Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
31/10/2023 13:38:09 - 31/10/2023 13:38:09 - 301 Okunma

Üniversitemiz Genç Yankı Öğrenci Kulübü tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında 30 Ekim 2023 Pazartesi günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Kahraman Gazilerimiz ile akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel video gösteriminin ardından Genç Yankı Öğrenci Kulübü Başkanı Batuhan KARA bir açılış konuşması yaptı. Başkan KARA konuşmasında; “Bu vatanın fertleri olan siz değerli konuklarla Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmenin, bu kutlu günün  onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sağlam temeller üzerine kurulmuş, uğrunda canlar feda edilmiş ülkemizin her karışından, her toprağından yükselen ruhun, onur ve gururun sesini Kırklareli’nde de yükseltebilmemizi sağlayan; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nergiz AYDOĞDU “Çağdaş Türk Toplumu ve Türk Düşüncesi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılını tebrik eden ve kutlanmasına ilişkin düzenlenen etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade eden AYDOĞDU konuşmasında, "Çağdaş Türk toplumunun ilerlemesi ve Türk düşüncesinin geleceği, Milli Mücadele düşüncesinin ve Cumhuriyetin inşasının arkasındaki kurucu düşünce ve felsefeyi anlamakla mümkün olacaktır. Yakın tarihimizi ve geçmişi iyi bilmek önemli ve gereklidir. Siyaset, hukuk, sosyoloji, ilahiyat tüm sosyal bilimler alanlarında geçmişten kopuk çalışmalar hatalı yaklaşımlar üretecektir" dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrenicisi  Zeynep TAŞDEMİR’in şiir okuması ile devam eden programda, Kahraman Gazilerimiz dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Kıbrıs Barış Harekatı anılarını anlatan Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erol ÖZSEVİMLİ ve dernek üyeleri gençlere seslenerek “Bayrağınızdan, Vatanınızdan ve Milletinizden vazgeçmeyin, sahip çıkın” dedi.

Thrace Dans Okulunun dans gösterisi ve Ali ÖZKAR’ın müzik dinletisinin ardından plaket takdimine geçildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Doç. Dr. Nergiz AYDOĞDU’ya, Genç Yankı Öğrenci Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin SEZGİN, öğrenicimiz Zeynep TAŞDEMİR’e, Genç Yankı Öğrenci Kulübü Başkanı Batuhan KARA, Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Erol ÖZSEVİMLİ ve dernek üyelerine, Genç Yankı Öğrenci Kulübü Başkan Yardımcısı Sümeyra Yıldız, Thrace Dans Okulu’na ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan GÜNYELİ, Ali ÖZKAR’a plaketlerini takdım etti.

Kutlama programı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

KLÜ PROGRAM GENÇ YANKI CUMHURİYET

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.