Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/11/2023 15:37:12 - 09/11/2023 15:37:12 - 559 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından 08 Kasım 2023 Çarşamba günü 3 Nolu Merkezi Derslik Binası Konferans Salonunda “Tarihi - Dini Açıdan Filistin - İsrail Meselesinin Dünü Bugünü” başlıklı konferans düzenlendi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh ARSLANTAŞ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah DEMİRCİ ve fakülte akademik personeli ile öğrencilerimiz yer aldı.

Öğretim Görevlisi Selçuk ARSLAN’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansta bir konuşma gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU, “Bugün Filistin özellikle Gazze, tıpkı yüreklerimiz gibi yangın yeri. Bizler tarihinde 16 büyük devlet kurmuş bir milletin evlatlarıyız. Serinkanlı bir şekilde aklı ve ahlakı kuşanmak gibi bir görevimiz var. Günümüzde olup bitenlere baktığımızda özellikle iki asırdır Avrupa merkezli genelde dünyaya anlatılan insani değerlerin çok ciddi şekilde test edildiğini görüyoruz. İnsanoğlunun binlerce yıldır biriktirdiği savaş hukuku ve savaş ahlakı denilen birikimin nasıl heba edildiğini yüreklerimiz burkularak görüyoruz. Bu meseleyi uzman bir isimden dinlemek ve öğrenmek adına fakülte olarak bu konferansı düzenledik” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Nuh ARSLANTAŞ, “Tarihi - Dini Açıdan Filistin - İsrail Meselesinin Dünü Bugünü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. ARSLANTAŞ sunumunda, “Hz. İbrahim ve Hz Musa Dönemleri (MÖ. 18yy-13yy)”, “Krallıklar Dönemi (MÖ. 1030-586)”, “Kudüs ve Filistin”, “Dünya Yahudi Nüfusu”, “Arz-ı Mev’ud: Vaat Edilen Topraklar” ve “Teo Politik Sebepler” konularını dinleyiciye aktardı.

Sunumun akabinde İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇAPKU tarafından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh ARSLANTAŞ’a plaketi takdim edildi.

Konferans, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

KLÜ İLAHİYAT FİLİSTİN KONFERANS

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.