14/11/2023 09:56:30 - 14/11/2023 09:56:30 - 354 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 13 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 15.00'da Fakülte Konferans Salonunda "Barış Yurdundan Çatışmaların Odağına: Tarihte ve Günümüzde Filistin" konulu panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Seyfullah ASLAN’ın moderatörlüğünde düzenlenen panele, Tarih Bölümü öğretim üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Yahya KOÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim EROL konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan panelde, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tarık ÖZÇELİK, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali ÇALIŞKAN, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk DOĞAN ve akademik personelimiz ile öğrencilerimiz yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Yahya KOÇ, "Osmanlı'dan 20. Yüzyıla Filistin" başlıklı sunumuyla Osmanlı idaresi çerçevesinde Filistin'in tarihini anlatırken, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim EROL, "1917 Sonrası Filistin Tarihi" başlıklı sunumuyla birinci dünya savaşından sonra, Osmanlı Devleti sahneden çekilirken coğrafyanın kaderini ve sonrasında yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmaların ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tarık ÖZÇELİK, Dr. Öğr. Üyesi Yahya KOÇ’a ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali ÇALIŞKAN, Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim EROL’a teşekkür belgelerini takdim etti.

KLÜ FEF PANEL

.