16/11/2023 15:18:42 - 16/11/2023 15:18:42 - 487 Okunma

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından 16 Kasım 2023 Perşembe günü Ev Hanımlarına yönelik “Makarna Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında TR21/22/SOGEP-KLÜ-0001 No’lu projeyle Üniversitemize kazandırılan Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağında düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Han ERGÜVEN katıldı. Ev Hanımlarına “Makarna Atölyesi” eğitimini Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KESİCİ, Öğr. Gör. Raşit BAKAN ve Arş. Gör. Ferda Yeliz ÇUBUK verdi.

Makarna hamurunun hazırlanmasından, tadım sürecine kadar bütün evrelerin anlatıldığı etkinlikte misafirlerimiz Fettucini, Spaghetti ve Tortellini makarnalarının yanı sıra Köz Biberli Sos ve Alfredo Sos yapımını öğrendi.

Makarna Atölyesi etkinliği, hazırlanan ürünlerin tadımlarının yapılmasının ardından sona erdi.

KLÜ GASTRONOMİ ATÖLYE

.